VREMEA

Meteorologii avertizează: E posibil să emitem COD PORTOCALIU de viscol/ Ninsori în Bucureşti, vineri

„În România, deocamdată, este emis cod galben. Mâine noapte este posibil să se transforme în ninsoare inclusiv în Bucureşti, adică în sudul ţării, viteze de vânt de 50-60 de kilometri pe oră. Ne aşteptăm ca acolo unde se asociază viteză de vânt de peste 70 de kilometri pe oră şi ninsoare să emitem nişte coduri portocalii pe perioade limitate”, a declarat, joi, Ion Sandu, directorul ANM.

Vicepremierul Gabriel Oprea a subliniat, în cadrul Comandamentului, că principarea problema cauzată de vremea rea ar putea fi îngreunarea traficului, mai ales în zona montană. 

După cum a anunţat ANM, miercuri, în perioada 06 martie, ora 16 – 07 martie , ora 16, se vor înregistra precipitaţii importante cantitativ, ninsori, intensificări ale vântului. 

În intervalul menţionat vor cădea precipitaţii mai ales sub formă de ninsoare în toate zonele montane, în Oltenia, Muntenia, centrul şi sudul Moldovei, cea mai mare parte a Transilvaniei şi în sudul Banatului. În restul teritoriului precipitaţiile vor fi mixte. Cantităţile de precipitaţii vor depăşi local 15…20 l/mp şi izolat 30 l/mp în regiunile sudice, estice şi centrale. La munte, stratul de zăpadă nou depus va fi consistent.
Vântul va avea intensificări în majoritatea regiunilor cu viteze ce vor depăşi 50 km/h, mai ales în sud. La munte vor fi rafale de peste 70 km/h, viscolind şi spulberând zăpada.

Meteorologii au emis o atenţionare COD GALBEN de vânt şi vineri, valabilă până la orele 17.

Și în intervalul 05 martie, ora 13 – 06 martie, ora 16, ANM anunță COD GALBEN, dar pentru mai puține regiuni. În intervalul menţionat, vor cădea precipitaţii în cea mai mare parte a ţării. În zona montană şi în regiunile sud-vestice vor fi precipitaţii mai ales sub formă de ninsoare şi, îndeosebi la altitudini mari, se va depune strat consistent de zăpadă. Cantităţile de precipitaţii vor depăşi local 15… 20 l/mp şi izolat 30…35 l/mp. În Dobrogea, sudul Munteniei şi al Moldovei vor predomina ploile, iar în restul teritoriului precipitaţiile vor fi mixte.
Vântul se va intensifica în majoritatea regiunilor, iar la munte va depăşi la rafală 60 km/h, viscolind ninsoarea.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button