Meteorologii au emis un cod galben de ninsoare. Avertizarea intră în vigoare duminică seară

05 dec. 2021
1433 afișări
Meteorologii au emis un cod galben de ninsoare. Avertizarea intră în vigoare duminică seară
Meteorologii au emis un cod galben de ninsoare. Avertizarea intră în vigoare duminică seară

ANM a emis o avertizare de tip Cod Galben de ninsoare și vânt, valabilă începând de duminică seară, doar pentru o regiune a țării. Pentru celelalte regiuni a fost emisă o informare de vânt și ploi.

Meteorologii au emis un cod galben de ninsoare. Avertizarea intră în vigoare duminică seară, potrivit informațiilor oficiale transmise de Administrația Națională de Meteorologie.

Meteorologii au emis un cod galben de ninsoare, începând de duminică seară

Potrivit meteorologilor, a fost emisă o avertizare de ninsoare, de tip Cod Galben pentru Carpații Meridionali, valabilă de duminică, 5 decembrie, de la ora 20:00, până luni, 6 decembrie 2021, ora 08:00.

În aceste zone, la altitudini mari, de peste 1.700 de metri, sunt anunțate ninsori, iar stratul de zăpadă se va depune. Vântul va prezenta intensificări și va înregistra viteze ce vor depăși 70 – 80 de kilometi pe oră. Rafalele de vânt vor viscoli ninsoarea și vor spulbera zăpada.

În restul României, începând de duminică, de la ora 20:00, până luni, la ora 12:00, meteorologii au emis o informare meteorologică de precipitații și vânt.

Recomandăm și: În ce stadiu se află pârtiile și unde se poate skia. Asta dacă vreți să dați o fugă de la București, la munte

Avertizarea intră în vigoare duminică seară

Meteorologii ANM declară că va ploua temporar în vest, sud-vestul, centrul și nordul României. Precipitațiile vor fi moderate cantitativ în partea de sud-vest a țării, acolo unde se vor acumula cantități de apă de 15 – 20 l/mp și izolat 30 l/mp. Mai ales în Transilvania, dar și în centrul și nordul Moldovei, pe arii restrânse vor apărea depuneri de polei. În zonele montane înalte va ninge și se va depune un strat nou de zăpadă. De asemenea, vor apărea intensificări ale vântului, viscolind ninsoarea și spulberând zăpada.

Începând de luni spre marți noapte, aria ploilor se va extinde dinspre partea de sud-vest și va cuprinde toate regiunile țării. În zonele montane va ninge, iar în centrul, nordul și nord-estul României, treptat, vor predomina ninsorile și local se va depune un strat de zăpadă.

Prognoza specială pentru București

Administrația Națională de Meteorologie a emis prognoza specială pentru Capitală, pentru intervalul 5 decembrie 2021, ora 20:00 – 6 decembrie 2021, ora 12:00.

Astfel, cerul se menține mai mult noros, iar vântul va fi prezent și va sufla slab până la moderat. Temperatura minimă va fi de 2 – 3 grade Celsius, iar temperatura maximă a zilei de luni va fi mai ridicată decât în ziua precedentă și se va situa în jurul valorii de 10 grade Celsius. Dimineaţa vor exista condiții de ceață.

Cookies