METEO | Cum va fi vremea de Crăciun și Revelion în București. Până atunci, vineri vine puțină iarnă, sub formă de zăpadă, a doua ninsoare din acest sezon

05 dec. 2023
965 Afișari
METEO | Cum va fi vremea de Crăciun și Revelion în București. Până atunci, vineri vine puțină iarnă, sub formă de zăpadă, a doua ninsoare din acest sezon
METEO | Cum va fi vremea de Crăciun și Revelion în București. Până atunci, vineri vine puțină iarnă, sub formă de zăpadă, a doua ninsoare din acest sezon | Foto simbol: Freepik

Meteorologii au emis prognoza meteo pentru următoarea perioadă, inclusiv în zilele de Crăciun și de Revelion. Temperaturile vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru sfârșitul acestui an.

❄️Cum va fi vremea în ultima lună din 2023

Săptămâna 4-11 decembrie 2023

Potrivit prognozei meteo emisă de ANM, valorile termice vor fi mai scăzute decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, în special în regiunile estice, transmite ȘtirileProTv.ro.

Regimul pluviometric va fi local excedentar în extremitatea de sud-est a țării, dar și deficitar în jumătatea nord-vestică, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval.

În București, săptămâna aceasta sunt anunțate ploi, temperaturile vor fi scăzute, minima termică ajungând la -2 grade Celsius. Vineri ne vom putea bucura și de câțiva fulgi de zăpadă. ANM anunță că cerul va fi mai mult noros și va ninge slab.

Maxima termică se va înregistra miercuri și va fi de 6 grade Celsius.

Săptămâna 11-17 decembrie 2023

Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă în cea mai mare parte a țării, dar cu o abatere termică pozitvă mai accentuată în regiunile intracarpatice.

Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în regiunile din nord-vest, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru această săptămână din an.

Săptămâna 18-25 decembrie 2023. Crăciun

Temperatura medie a aerului va avea valori în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.

Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru acestă perioadă în toate regiunile.

Potrivit prognozei AccuWeather, de Crăciun, în București, maxima termică ajunge la 6 grade Celsius, iar minima va fi de -2 grade. Din păcate, nici anul acesta nu ne vom putea bucura de zăpadă. Cerul va fi parțial înnorat.

Săptămâna 26 decembrie – 1 ianuarie 2024. Revelion

Mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice pe întreg teritoriul României, în special în regiunile intracarpatice.

Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.

În ultima zi din an va fi însorit în București, temperatura maximă va ajunge la 5 grade. În noaptea dintre ani se va înregistra o minimă termică de -3 grade.

1 ianuarie 2024 se anunță o zi însorită, cu o maximă de 4 grade. Minima termică va fi de -4 grade.

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies