METEO | ANM a emis prognoza de weekend pentru București. Cum va fi vremea azi și mâine

07 oct. 2023
450 Afișari
METEO | ANM a emis prognoza de weekend pentru București. Cum va fi vremea azi și mâine
METEO | ANM a emis prognoza de weekend pentru București. Cum va fi vremea azi și mâine. Sursa foto: Unsplash

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a transmis prognoza actualizată pentru acest weekend în București. Astfel, potrivit meteorologilor, vremea se anunță a fi neobișnuit de caldă pentru această perioadă în Capitală, însă situația stă diferit în restul țării, unde vremea va deveni capricioasă.

Prognoza specială ANM pentru acest weekend în București scoate la iveală temperaturi peste media acestei perioade din an, fiind vorba despre maxime ce vor ajunge la 25-26 grade Celsius, în intervalul sâmbătă, 7 octombrie, ora 11:00 – duminică, 8 octombrie, ora 11:00.

METEO | ANM a emis prognoza de weekend pentru București. Cum va fi vremea azi și mâine

Cu maxime de 25-26 de grade Celsius, vremea se anunță una mai caldă decât normalul acestei perioade. Cerul va fi senin, vântul va bate slab și moderat, urmând a fi înregistrate doar intensificări ușoare pe parcursul zilei (rafale de circa 30-35 kilometri pe oră). Minima, care se va înregistra spre orele dimineții, va fi de 11-12 grade, sensibil mai mică chiar în zona preorășenească.

Situația diferă însă în restul țării, unde toamna aduce vreme capricioasă, cu variații de temperatură, cu ploi și intensificări puternice ale vântului.

Cum va fi vremea în weekend în restul țării

Sâmbătă, 7 octombrie, temperaturile vor fi mai ridicate decât e normalul pentru această perioadă în mai toată țara. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare mai ales noaptea în nord-vestul și nordul teritoriului, unde izolat va ploua slab. Vântul va avea intensificări în zona montană, în special pe crestele Carpaților Orientali, cu rafale de peste 70-80 km/h, dar local și temporar și în nord, centru și est, cu viteze în general de 40…50 km/h. Temperaturile maxime se vor încadra între 17 și 27 grade, iar cele minime între 4 și 16 grade. Dimineața și noaptea, îndeosebi pe văi și în depresiuni, pe suprafețe mici se va semnala ceață.

Ziua de duminică, 8 octombrie, va aduce însă schimbări majore, potrivit meteorologilor. Rafalele de vânt vor fi extrem de puternice în mare parte din țară, cu precădere în zona montană, unde rafalele pot ajunge chiar la peste 90 de km/h, în timp ce în restul țării vântul va ajunge la 45-60 km/h. Cerul va avea temporar înnorări și va ploua local la munte, în nord și centru, pe arii mai restrânse în sud-est și cu totul izolat în rest.

Meteorologii avertizează că ciocnirea dintre două mase de aer, una foarte rece, va duce la o scădere-record a temperaturilor, cu până la zece grade Celsius în doar câteva ore, acest fapt urmând să fie resimțit în special în estul țării.

CITEȘTE ȘI

Tinerii din Sectorul 2 au ocazia să participe la cursuri gratuite de oratorie. Înscrierea se poate face prin completarea unui formular online

Spațiile verzi de pe marile bulevarde din București vor fi refăcute, anunță Nicușor Dan. ALPAB a început deja lucrările pe Bulevardul Nicolae Bălcescu

Benzi unice pentru autobuzele și troleibuzele STB au fost amenajate pe încă două străzi din București. Alte patru artere sunt vizate

Cookies