Meteo ALERT | Ninge la noapte în București. Prognoza specială ANM: Stratul de zăpadă va avea 10 cm

25 nov. 2023
30769 Afișari
Meteo ALERT | Ninge la noapte în București. Prognoza specială ANM: Stratul de zăpadă va avea 10 cm
Meteo ALERT | Ninge la noapte în București. Prognoza specială ANM: Stratul de zăpadă va avea 10 cm. FOTO: Agerpres

Meteorologii ne anunță că, la noapte, ninge în București. ANM a actualizat prognoza meteo specială pentru Capitală și anunță că, în noaptea de sâmbătă spre duminică, se va depune un strat de zăpadă de 10 cm.

Ninge la noapte în București

Mulți ne întrebăm dacă la noapte chiar ninge în București, iar meteorologii ANM ne spun că „Da”, chiar o să avem prima zăpadă din acest sezon rece.

Administrația Națională de Meteorologie a actualizat prognoza specială pentru București, valabilă în intervalul 25 noiembrie, ora 10:00 – 26 noiembrie, ora 18:00:

  • Prognoza meteo pentru intervalul 25 noiembrie, ora 10:00 – 26 noiembrie, ora 08:00:
    • Vremea din Capitală se răcește accentuat. Cerul va fi acoperit și pe tot parcursul intervalului vor fi precipitații, sub formă de ploaie, iar noaptea o să avem lapoviță și ninsoare. Se vor acumula cantități de apă însemnate, de 30 – 40 l/mp. Pe parcursul nopții se va depune un strat de zăpadă, neuniform, de 5 – 10 cm. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în a doua parte a intervalului (cu rafale în general de 40 – 50 km/h). Temperatura maximă din București va fi de 6 – 7 grade Celsius, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de 1 grad Celsius.
  • Prognoza meteo pentru intervalul 26 noiembrie, ora 08:00 – 26 noiembrie, ora 18:00:
    • Vremea din București va fi mai rece decât normalul acestei perioade. Cerul va avea înnorări în primele ore, când vor mai fi precipitații slabe, mixte, apoi va deveni variabil. Vântul va avea intensificări, cu rafale în general de 45 – 50 km/h. Temperatura maximă din Capitală va fi de 5 – 6 grade Celsius.

Bucureștiul este vizat și de un cod galben de vreme rea

Capitala este vizată și de un cod galben de vreme rea. ANM a emis o atenționare, valabilă în intervalul 25 noiembrie, ora 10:00 – 26 noiembrie, 18:00. Fenomenele vizate: intensificări ale vântului, viscol, precipitații însemnate cantitativ.

Astfel, în Oltenia, Muntenia, Dobrogea, Moldova precum și în sudul și estul Transilvaniei vor fi precipitații, sub formă de ninsoare la munte, iar în restul zonelor va ploua, apoi treptat, începând din noaptea de sâmbătă spre duminică (25/26 noiembrie) vor predomina ninsorile. Cantitățile de apă vor fi de 25 – 35 l/mp.

Vântul va avea intensificări, cu rafale în general de 60…75 km/h, vor fi intervale cu viscol și vizibilitate scăzută, transmite ANM.

Te-ar mai putea interesa și: Primăria Capitalei, despre prima zăpadă din sezon: Operatorii din toate sectoarele au pregătit utilajele, stocurile de materiale antiderapante și lucrătorii

Cookies