Meteo ALERT | Chiar ninge în weekend în București, anunță meteorologii. Prognoza specială ANM cu prima ninsoare, plus cod galben de vreme rea în Capitală

24 nov. 2023
2829 Afișari
Meteo ALERT | Chiar ninge în weekend în București, anunță meteorologii. Prognoza specială ANM cu prima ninsoare, plus cod galben de vreme rea în Capitală
Meteo ALERT | Chiar ninge în weekend în București, anunță meteorologii. Prognoza specială ANM cu prima ninsoare, plus cod galben de vreme rea în Capitală. Sursa foto: B365.ro

Este oficial, în acest weekend chiar ninge în București. ANM a emis o nouă prognoză specială pentru Capitală, dar și o atenționare de tip cod galben de vreme rea.

Mai multe județe din țară sunt vizate de atenționări de tip cod galben și portocaliu de vreme rea.

În weekend chiar ninge în București

Administrația Națională de Meterologie a emis prognoza specială pentru Capitală, valabilă în intervalul 24 noiembrie 2023, ora 10:00 – 26 noiembrie 2023, ora 18:00. Meteorologii anunță că în weekend chiar ninge în București:

  • Prognoza meteo pentru intervalul 24 noiembrie, ora 10:00 – 25 noiembrie, ora 08:00:
    • Vremea se încălzește față de ziua precedentă și devine caldă pentru data din calendar. Temperatura maximă din Capitală va fi de 14 – 15 grade Celsius, iar temperatura minimă va fi de 6 grade Celsius. Cerul va fi variabil la începutul zilei, apoi se va înnora treptat, iar din orele serii temporar va ploua – moderat cantitativ (se vor acumula până la 10 – 15 l/mp). Vântul va sufla moderat ziua cu viteze de 35 – 45 km/h, apoi va slăbi în intensitate.
  • Prognoza meteo pentru intervalul 25 noiembrie, ora 08:00 – 26 noiembrie, ora 08:00:
    • Vremea se va răci accentuat. Cerul va fi acoperit și pe tot parcursul intervalului vor fi precipitații, sub formă de ploaie, iar noaptea o să avem în București și lapoviță și ninsoare. Se vor acumula cantități de apă însemnate, ce vor depăși 20 – 25 l/mp. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în a doua parte a intervalului (cu rafale în general de 45 – 50 km/h). Temperatura maximă va fi de 6 – 7 grade Celsius, iar temperatura minimă se va situa în jurul valorii de 1 grad Celsius.
  • Prognoza meteo pentru intervalul 26 noiembrie, ora 08:00 – 26 noiembrie, ora 18:00:
    • Vremea va fi mai rece decât normalul acestei perioade din an. Cerul va avea înnorări în primele ore, când vor mai apărea precipitații slabe, mixte, apoi va deveni variabil. Vântul va avea intensificări, cu rafale în general de 45 – 50 km/h. Temperatura maximă va fi de 5 – 6 grade Celsius.

Cod galben de vreme rea în Capitală, dar și în alte județe + cod portocaliu

ANM a emis mai multe atenționări de vreme rea, fiind vizate mai multe județe din România, inclusiv Capitala.

Prima atenționare este de tip cod galben și este valabilă în intervalul 24 noiembrie, ora 10:00 – 24 noiembrie, ora 18:00. Fenomenele vizate: intensificări ale vântului, ninsori viscolite la munte.

În intervalul menționat mai sus, vântul va avea intensificări în Carpații Orientali și în Munții Apuseni cu viteze de 60 – 80 km/h, iar în zona înaltă, rafalele vor depăși 90 – 100 km/h. Mai ales în masivele montane din nordul României, temporar va ninge viscolit, iar vizibilitatea va fi redusă.

Intensificări ale vântului se vor înregistra și în nordul Crișanei, nord-vestul Transilvaniei și în dealurile subcarpatice ale Moldovei, în general cu viteze de 55 – 75 km/h.

Sursa foto: ANM
Sursa foto: ANM

A doua avertizare este de tip cod galben și cod portocaliu, Capitala fiind vizată și ea:

Codul galben este valabil în intervalul 24 noiembrie, ora 18:00 – 26 noiembrie, ora 18:00. Fenomenele vizate: precipitații însemnate cantitativ, intensificări ale vântului, viscol.

În intervalul menționat mai sus, aria precipitațiilor se va extinde și va cuprinde regiunile din sudul și sud-estul țării, unde se vor acumula cantități de apă însemnate de 25 – 30 l/mp și pe arii restrânse de peste 40 – 50 l/mp.

Vor fi ploi, dar treptat începând din noaptea de sâmbătă spre duminică (25/26 noiembrie) acestea se vor transforma în lapoviță și ninsoare. Vântul se va intensifica îndeosebi în sudul Moldovei, jumătatea de est a Munteniei și Dobrogea, dar și în Carpații Meridionali și de Curbură. Vor fi rafale în general de 60 – 75 km/h, intervale cu viscol și vizibilitate scăzută.

Codul portocaliu este valabil în intervalul 26 noiembrie, ora 02:00 – 26 noiembrie, ora 16:00. Fenomenele vizate: viscol.

În județele Vrancea, Galați, Buzău, Brăila, Ialomița, Călărași, Tulcea și Constanța va ninge și va fi viscol. Vântul va avea intensificări susținute cu rafale de 75 – 85 km/h, iar vizibilitatea va scădea sub 50 m.

Sursa foto: ANM
Sursa foto: ANM

Te-ar mai putea interesa și: FOTO | Până la prima ninsoare din București, iată Marea Ninsoare din oraș de acum 50 de ani. Cu troleibuze și tramvaie care înoată prin nămeți și cu bucureșteni zgribuliți

Cookies