ȘTIRI

METEO 15 ZILE: Prognoza meteo pentru perioada 15-28 septembrie la București, la munte, la mare

METEO 15 ZILE: Prognoza meteo pentru perioada 15-28 septembrie la București, la munte, la mareâ

Vremea la București: Până pe data de 22 septembrie, regimul termic va fi caracterizat de valori normale din punct de vedere climatologic ale maximelor, în jurul a 24 de grade, apoi vremea va începe să se răcească uşor, iar temperaturile maxime vor ajunge spre sfârşitul lunii la medii de 20…21 grade. Mediile temperaturilor minime vor scădea până în 20 septembrie, când vor fi în jurul a 9 grade, în weekend vor creşte cu aproximativ 3 grade, apoi vor marca o nouă scădere uşoară.
Probabilitatea de ploaie se va menţine foarte redusă aproape pe tot parcursul celor două săptămâni şi doar între 21 şi 26 septembrie vor fi ploi, în general slabe.

ÎVremea la munte: În cele două săptămâni de prognoză  regimul termic diurn nu se va modifica semnificativ, situându-se, în medie, între 12…14 grade, iar cel nocturn va suferi uşoare modificări de la o zi la alta, încadrându-se între 4 şi 7 grade.
Probabilitatea de ploaie va fi mai mare în 15 şi 16 septembrie în masivele sudice, iar după data de 20 septembrie va crește probabilitatea de apariție a ploilor în toată zona montană.

Vremea la mare
În cea mai mare parte a intervalului de prognoză regimul termic se va menţine apropiat de cel climatologic specific, deşi temperaturile vor scădea uşor de la medii de 23…24 de grade în prima săptămână, la o medie de 20 de grade la sfârşitul celei de-a doua. Temperaturile minime se vor situa, în medie, între 12 şi 15 grade, cu cele mai scăzute valori în 20 septembrie.
Probabilitatea de apariţie a ploilor va fi foarte redusă până la sfârşitul lunii, excepţie făcând intervalul 21 – 26 septembrie când sunt posibile ploi, în general slabe cantitativ.

Estimarea este realizată
folosind produsele numerice ale Centrului european pentru prognoze
pe medie durată
(ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime şi
minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice
şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată
de apariţie a precipitaţiilor.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button