METEO, 11 ianuarie. Vânt puternic în Bucureşti şi 10 judeţe. Avertizare ANM de vreme severă, în vigoare

11 ian. 2022
408 Afișari
METEO, 11 ianuarie. Vânt puternic în Bucureşti şi 10 judeţe. Avertizare ANM de vreme severă, în vigoare
METEO, 11 ianuarie. Vânt puternic în Bucureşti şi 10 judeţe. Avertizare ANM de vreme severă, în vigoare

Bucureştiul şi 10 judeţe sunt sub Cod galben de vânt puternic, cu rafale de 70 km/h.

O avertizare Cod galben este în vigoare, de luni ora 14.00 până marţi ora 11.00, în sudul şi estul Munteniei, în Dobrogea şi sudul Moldovei vânt cu viteze de 55…60 km/h. În zona Carpaţilor de Curbură şi pe litoral, rafalele vor depăşi 60…70 km/h.

Codul galben vizează Bucureştiul şi judeţele Vrancea, Galaţi, Buzău, Brăila, Tulcea, Ialomiţa, Constanţa, Călăraşi, Giurgiu şi Teleorman.

Un alt Cod galben, în vigoare de marţi ora 11.00 până miercuri ora 10.00, estimează vânt puternic în estul Munteniei, Dobrogea şi în jumătatea de sud a Moldovei, temporar cu viteze de 55…65 km/h. În zona Carpaţilor de Curbură şi pe litoral, rafalele vor depăşi 65…75 km/h.

A doua alertă Cod galben va fi în vigoare în Bacău, Vaslui, Vrancea, Galaţi, Buzău, Brăila, Tulcea, Ialomiţa, Călăraşi şi Constanţa.

Atenționare meteo de precipitații în restul țării

În intervalul luni ora 10.00 – miercuri ora 10.00, în Oltenia şi sudul Banatului vor fi precipitaţii moderate cantitativ (15…25 l/mp), la început predominat sub formă de ploaie, iar din noaptea de luni spre marţi (10/11 ianuarie), treptat acestea se vor transforma în lapoviţă şi ninsoare şi local se va depune strat de zăpadă. În grupele vestice ale Carpaţilor Meridionali şi în Munţii Banatului va ninge moderat, iar stratul nou de zăpadă va fi local consistent.

Precipitaţii slabe sub formă de lapoviţă şi ninsoare se vor semnala local şi în restul teritoriului, îndeosebi în noaptea de luni spre marţi (10/11 ianuarie) şi pe parcursul zilei de marţi (11 ianuarie). Pe arii restrânse se va forma polei.

Vântul va prezenta intensificări în est şi sud şi pe arii mai restrânse în zona montană şi în extremitatea de vest, trecător viscolind ninsoarea.

În intervalul marţi – vineri, vremea va deveni rece, geroasă în timpul nopţilor şi dimineţilor în vestul, nordul şi centrul teritoriului şi pe arii mai restrânse în rest.

 

Cookies