Mesajul unui supravieţuitor din Club Colectiv: „Nu există nici un plan de sprijinire a victimelor”

de:
21 dec. 2015
0 Afișari
Mesajul unui supravieţuitor din Club Colectiv:

Tânăra în vârstă de 30 de ani, care a fost internată iniţial la spitalul Elias din Bucureşti, apoi transferată în Marea Britanie, îi acuză pe medicii români de indiferenţă şi susţine că „nu există nici un plan de sprijinire a victimelor din #Colectiv”.

Alex Plingu, una din victimele din Colectiv: Mă simt în sfârşit viu

Alex Plingu, una dintre victimele de la Colectiv, se simte mult mai bine acum. Tânărul a mărturisit că starea lui de sănătate este stabilă şi că priveşte cu optimism spre viitor. El susţine însă că şi-a angajat un avocat pentru că „lucrurile nu pot rămâne aşa”.

TRAGEDIA COLECTIV. Situaţia actualizată a răniţilor din incendiu

Ministerul Sănătăţii anunţă că, în prezent, în spitalele din România şi din străinătate mai sunt internate 37 de persoane rănite în incendiul din Club Colectiv.

În plus, Corina Gabriela Ioniţă s-a declarat profund dezamăgită de iniţiativa preşedintelui Klaus Iohannis de a organiza un cocktail pentru răniţii şi familiile celor decedaţi în urma incendiului din clubul Control.

„Cocktail-necocktail, totul este un fals, nu există niciun plan de sprijinire a victimelor din #Colectiv”, a scris ea pe reţeaua de socializare, conform realitatea.net.

„În cazul meu, deşi am o scrisoare din partea medicilor englezi, adresată colegilor de la spitalul care m-a transferat acolo, în speţă Elias, aceştia s-au comportat glacial (aşa cum o fac ei de obicei), simţindu-se probabil scoşi de sub vizorul presei. Mi s-a urat succes în a-mi rezolva singură problemele legate de concediul medical, comandarea mănuşilor compresive şi chiar găsirea unui fizioterapeut bun ‘la stat sau privat, cum doresc’. Păi cum aşa, parcă era vorba că vom primi sprijin…?!”, a adăugat Corina Gabriela Ioniţă.

Tânăra originară din judeţul Ialomiţa a suferit arsuri pe 40% din suprafaţa corpului şi se află acum internată la un spital din Marea Britanie, regiunea Essex.

Salvatorii răniţilor din Colectiv, răsplătiţi cu Crucea Casei Regale a Românie

Sute de persoane, membri ai echipelor de medici și personal medical implicate în intervenția, tratamentul și transportul răniților în incendiul de la Colectiv au primit, joi, Crucea Casei Regale a României ca răsplată pentru efortul depus la salvarea răniţilor din incendiu. Evenimentul s-a desfăşurat în cadrul unei ceremonii care a avut loc la Palatul Elisabeta.

Cookies