ȘTIRI

Mesajul transmis de Traian Băsescu lui Nicolae Ceauşescu, din arhiva ziarului Scânteia

În urmă cu 27 de ani, în ziarul Scânteia, în cadrul rubricii „1986 – an de victorii în inflorirea patriei, în infăptuirea politicii partidului”, apare şi mesajul de bun augur al comandantului navei Biruinţa, Traian Băsescucare lăuda meritele lui Nicolae Ceauşescu pe plan extern.

Potrivit rtv.net, nava se afla în portul Yemba, din Arabia Saudită, unde abia sosise la încărcare. Echipajul petrolierului fruntaş pe flotă, în 1985, a transmis o radiogramă sub semnătura comandantului său, Băsescu Traian. Mesajul a fost publicat pe 3 ianuarie 1986, în pagina doi a ziarului Scânteia.

„În această noapte de la cumpăna anilor, cei 40 de navigatori de pe această plutitoare cetate de oţel construită în România îşi îndreaptă gândurile spre ţară, spre conducătorul partidului nostru, tovaraşul Nicolae Ceauşescu, spre toţi cei dragi de acasă.

După datină, cei aflaţi în cartul liber suntem în jurul pomului de iarnă, frumos împodobit, şi închinăm un pahar cu vin pentru succesele obţinute de poporul nostru în anul care a trecut, pentru rezultatele pe care le-am înregistrat şi noi, marinarii, şi care ne-au permis depăşirea planului la trafic cu 17 la sută, pentru succese şi mai mari în 1986″, se arată în textul felicitării.

sursa: rtv.net


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button