Mesajul preşedintelui Iohannis, de Ziua Naţională: E momentul să redescoperim mândria naţională

de:
01 dec. 2015
1 afișări
Mesajul preşedintelui Iohannis, de Ziua Naţională: E momentul să redescoperim mândria naţională

ZIUA NAŢIONALĂ a României 2015. Iată principalele declaraţii ale preşedintelui, în discursul susţinut la Palatul Cotroceni, de la ora 10.00:

1 Decembrie nu este doar o celebrare a trecutului, este ziua in care ne amintim de trecut, de jertfa inaintasilor nostri care a facut posibila realizarea unui ideal national, Marea Unirea

Natiunea romana, provocata de razboi, austeritate, criza, cautarea sperantei

Natiunea romana si-a gasit forta pentru a-si gasi un viitor mai bun, iar romanii si-au regasit curajul si vocea

Romania se defineste mai activ si cu mai multa hotarare intr-o regiune complicata, intr-o lume in care si-au facut loc razboiul si amenintarea terorista. Lucrurile s-au schimbat.

Într-o vreme nesigura, Romania ofera certitudinea democratiei, in interior.

Putem spune fără să greşim, că democraţia aste astăzi un bun naţional, ca avem o constiinta civica puternic inradacinata.

România este o democraţie pe care cetăţenii o fac puternică. Tara noastra este un partener credibil pentru aliatii din NATO si UE. Avem capacitatea de a furniza icredre si stabilitate intr-o zona cu tensiuni si riscuri.

Ultimul an a insemat consilidarea statutului Romaniei de membru NATO.

Trebuie sa redescoperim mandria nationala. 

Acest 1 Decembrie este încă un pas către acel viitor pe care ni-l dorim cu toţii si pe care voi vorbim mereu, pana cand va deveni realitate.

Pentru urmatorul secol nu vor putea lipsi educatia si cunoasterea, respectul pentru valorile materiale si spiriruale, pentru toate lucrurile care definesc ingeniozitatea, ceativitatea si ambitia acestui popor.

Dragi romani, am ales o celebrare mai putin fastuasa, in care onoram simbolurile nationale, pe cei care servesc in teatrele militare.

A fost un an dificil pentru toate lumea, marcat de evenimente tragice, care ne+au reaminitit cate lucruri nu functioneaza, dar au scos la iveala, exemple de curaj, determinare si mai ales o profunda dorinta de schimbare. Acestei dorinte va trebui sa ii raspundem in 2016, cu totii, oameni politici, institutii, partide, societate civila, presa. Putem porivi Ziua National din acest an, ca pe un nou inceput.

Politica este cea care da directia unei societati si prin care se exprima intersele oamenilor. Avem nevoie de un nou inceput in politic, dar nu trebuie sa stergem lucrurile bune care s-au intamplat

2016 va putea fi anul in care reconstruiom increderea oamenilor in partide si oameni care candideaza in numele lor

Romani, va indem sa purtam in suflet ziua de azi ca pe una specială. Sa fim mai generosi cu noi insine si unii cu altii. Ura si invrajbirea nu au dus la progresul unei societati.

La mulţi ani, români! La mulţi ani, România!

ZIUA NAŢIONALĂ a României 2015. La ora 11.00, Klaus Iohannis va merge în Piaţa Constituției din Bucureşti, unde va participa la parada militară organizată cu prilejul Zilei Naţionale a României, potrivit programului anunţat de Administraţia Prezidenţială.

La ora 14.00, preşedintele va susţine, de la Palatul Cotroceni, o videoconferinţă cu militarii români aflaţi în teatre de operaţii.

ZIUA NAŢIONALĂ a României 2015. Tot de Ziua Naţională a României, la ora 15.00, la Palatul Cotroceni va avea loc ceremonia de înaintare în grad a unor ofițeri cu ocazia Zilei Naționale a României. O oră mai târziu, la 16.00, în Sala Unirii din Palatul Cotroceni, va fi organizată o ceremonie de decorare a unor membri ai Academiei Române, a postului „Radio France Internationale România”, precum și a reprezentanților Agenției Spațiale Române (ROSA).

Cookies