Mesajul-poezie pe care un bucureștean și l-a pus pe mașină. E cu dedicațe pentru șoferii care aruncă chiștoace pe geam, din mers, sau parchează aiurea

15 mai 2023
2603 Afișari
Mesajul-poezie pe care un bucureștean și l-a pus pe mașină. E cu dedicațe pentru șoferii care aruncă chiștoace pe geam, din mers, sau parchează aiurea
Mesajul-poezie pe care un bucureștean și l-a pus pe mașină. E cu dedicațe pentru șoferii care aruncă chiștoace pe geam, din mers, sau parchează aiurea. Imagine simbol: Unsplash

Un bucureștean și-a pus un mesaj pe spatele mașinii, dedicat șoferilor care parchează pe locurile pentru persoane cu dizabilități și a celor care aruncă chiștoacele pe jos.

„Chiștocul pe jos aruncat, tot din gunoi a plecat”

În timp ce aștepta la semafor, unui șofer i-a atras atenția mesajul de pe spatele unei mașini. I s-a părut amuzant, așa că l-a fotografiat. Ulterior, bărbatul a postat imaginea pe pagina de Facebook „Ai parcat ca un bou București”.

Mesajul de pe spatele mașinii are și rime, este ca un fel de poezie și sună cam așa:

Când ocupi abuziv locul persoanelor cu handicap, de fapt ai cel mai mare handicap, la cap.

Chiștocul pe jos aruncat, tot din gunoi a plecat!” 

Aceste versuri sunt pentru șoferii care parchează pe locurile pentru persoane cu nevoi speciale și pentru cei care aruncă chiștoace pe jos și poluează mediul.

Mesajul l-a amuzat atât pe bucureșteanul care a făcut postarea, cât și pe internauții care au citit-o. Postarea a strâns sute de reacții.

Mai mulți bucureșteni au ironizat mesajul și au adăugat comentarii de-a dreptul comice. Li s-a părut amuzant și faptul că sub mesaj scria „Termopane PVC, aluminiu, glisante, rulouri exterioare, jaluzele, închideri terase”.

Mesajul de pe mașina unui bucureștean
Mesajul de pe mașina unui bucureștean. Sursa foto: Facebook/ Ai parcat ca un bou București

Câteva dintre comentarii

  • „Poza asta trebuia făcută când prinzi mașina pe un loc pentru persoane cu handicap.” – T. N.
  • „Știe cum să atragă atenția asupra lui.” – T. F.
  • „Chiștocul pe jos aruncat, KIA tot din gunoi a plecat? Nu neg…” – I. P.
  • „Ai salvat și un număr de telefon? Am nevoie de cineva care face închideri de terasă!” – H. C.
  • „Noua mea poză de profil!” – A. D. M.

Ce amendă primesc șoferii care parchează pe locurile destinate persoanelor cu nevoi speciale

Șoferii care parchează pe locurile destinate persoanelor cu dizabilități riscă să primească amenzi destul de mari. Asta doar în cazul în care nu dețin un card-legitimație care să ateste că au dizabilități sau că transportă o persoană cu dizabilități.

Legea nr. 145/2020 stabilește că cei care parchează pe locurile pentru persoanele cu dizabilități riscă amenzi cuprinse între 2.000 de lei și 10.000 de lei, precum și ridicarea mijlocului de transport de pe locul de parcare respectiv.

g) parcarea altor mijloace de transport pe locurile de parcare adaptate, rezervate și semnalizate prin semn internațional pentru persoane cu handicap, cu amendă de la 2.000 lei la 10.000 lei și ridicarea mijlocului de transport de pe locul de parcare respectiv.

Te-ar putea interesa și:

Cookies