Mesajul Patriarhului Daniel pentru români în Pastorala de Paște

30 apr. 2021
65 Afișari
Mesajul Patriarhului Daniel pentru români în Pastorala de Paște

Mesajul Patriarhului Daniel pentru români în Pastorala de Paște. Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a vorbit, în Pastorala transmisă de Paște, despre perioada de pandemie pe care o traversează omenirea, îndemnând la rugăciune și la prețuirea darurilor primite de la Dumnezeu.

Mesajul Patriarhului Daniel pentru români în Pastorala de Paște. Patriarhul Daniel le-a reamintit credincioșilor că Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a declarat anul 2021 ca An omagial al pastoraţiei românilor din afara României.

Mesajul Patriarhului Daniel pentru români în Pastorala de Paște:

 

„Aceste vremuri ne arată cât de fragilă este viața omului pe pământ și cât de mare nevoie este de a păstra permanent legătura cu Dumnezeu, Izvorul vieții pământești și al vieții cerești veșnice. Această perioadă de criză medicală poate fi transformată într-o perioadă de întărire în credință, mai ales prin rugăciune și prin sporire a iubirii noastre față de oamenii aflaţi în suferință. Totodată, criza medicală sau pandemia ne cheamă să preţuim viaţa şi sănătatea noastră, precum şi viaţa şi sănătatea semenilor noştri, ca fiind daruri primite de la Dumnezeu, pe care însă trebuie să le protejăm cu multă responsabilitate spirituală şi sanitară”, a spus Preafericirea Sa, citat de basilica.ro.

Patriarhul Daniel le-a reamintit credincioșilor că Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a declarat anul 2021 ca An omagial al pastoraţiei românilor din afara României şi An comemorativ al celor adormiți în Domnul – valoarea liturgică şi culturală a cimitirelor.

La finalul mesajului, patriarhul Daniel le-a urat credincioșilor să aibă parte de sărbători fericite.

„Dorim ca Sfintele Sărbători de Paşti să aducă tuturor românilor multă sănătate şi pace, bucurie şi speranţă! Cu iubire părintească, vă adresăm tuturor salutul pascal: Hristos a înviat! Adevărat a înviat!”

Cookies