ARHIVA B365

Mesajul lui Klaus IOHANNIS de CRĂCIUN: Voi face tot ca familiile să se reunească în mandatul meu

„Dragii mei, Crăciunul este o sărbătoare a familiei şi a copiilor. În România se află însă cei mai mulţi copii despărţiţi de părinţi din Uniunea Europeană. Siliţi de greutăţi să părăsească ţara şi să muncească în străinătate, mulţi părinţi îşi văd copiii o dată sau de două ori pe an. Alteori, îi văd odată la câţiva ani. Singurătatea, abandonul, frica de ziua de mâine, absenţa dragostei îi transformă pe copiii rămaşi acasă în cetăţeni care cu greu vor şti să-şi găsească un drum în societate. Cum să fie generoşi şi cum să dăruiască dragoste în jurul lor când nimeni nu i-a învăţat căldura sufletească a unui cămin?”, scrie Klaus Iohannis în postarea de pe internet.

El mai arată că „românii care au stat la cozi interminabile, pe ploaie şi frig, ca să îl voteze, au făcut acest lucru şi cu gândul la copiii lor”.

„Au sperat că vor avea, în sfârşit, o şansă să se întoarcă acasă şi să trăiască o viaţă de familie firească. Voi face tot ce îmi stă în putinţă pentru ca familiile să se reunească pe parcursul mandatului meu şi să vindece rănile lăsate de despărţirea îndelungată”, spune Iohannis.

Preşedintele mai scrie că de Crăciun, „creştinii se adună în jurul bradului, cântă colinde şi mănâncă bunătăţi, cinstind naşterea Pruncului Isus în ieslea din Betleem”.

Şeful statului adaugă, în finalul mesajului: „Gândurile mele se îndreaptă în aceste zile de sărbătoare către toţi copiii ai căror părinţi sunt departe, către toţi părinţii care duc dorul copiilor lor, către toate familiile de români din ţară şi din străinătate. Vă urez tuturor Crăciun binecuvântat, încredere în viitor şi speranţă în viaţa tuturor copiilor României!”.

Postarea președintelui avea la o oră de la publicare peste 17.000 de like-uri, aproape 1300 de comentarii și a fost distribuită de 1500 de ori.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button