ARHIVA B365

Mesajul lui Iohannis, către femeile din PNL

„După părerea mea, ați înțeles mai repede, mai bine și mai profund ce înseamnă politica în secolul XXI. Înseamnă o mai mare apropiere de oameni, înseamnă organizații care funcționează mai direct și înseamnă organizații care funcționează în așa fel încât să vină în întâmpinarea alegătorilor noștri. Aceste lucruri sunt vitale pentru orice partid care dorește să rămână sau să devină semnificativ în deceniile următoare. Avem semne că PNL se reformează din interior, dumneavoastră trebuie să rămâneți implicate foarte activ în acest proces de reformare în cadrul noului PNL”, a declarat Iohannis la întâlnirea pe care a avut-o cu reprezentantele Organizației de femei a noului PNL.

El a reiterat mesajul pe care l-a transmis în campania pentru alegerile prezidențiale cu privire la faptul că oamenii așteaptă altfel de politică.

„Votul de pe 2 și de pe 16 noiembrie, în afară de faptul — evident îmbucurător — că m-a dus la Președinție, ne-a arătat câteva lucruri foarte clare: oamenii așteaptă altfel de politică, care poate fi făcută numai de altfel de partide. Nu putem să trimitem clasa politică acasă și o scoatem din sertar pe cea de rezervă, că nu există așa ceva, dar putem să facem un lucru foarte simplu: să reformăm partidele în așa fel încât să funcționeze mai bine, mai transparent, mai aproape de cetățean”, a mai declarat Iohannis, potrivit Agerpres. 

El consideră că politicienii nu trebuie să facă numai ce le cer oamenii concret, pentru că „alegătorul nu vine cu viziune, cu viziune vine politicianul, dar conexiunea între politician și alegător trebuie să fie mult mai profundă, mult mai transparentă, mult mai empatică” și atunci „doamnele împreună cu PNL vor avea un succes foarte mare”.

„Noul PNL este nou, așa cum se spune, nu putem să pornim de la premisa că în mod automat cele două echipe, fostul PNL și fostul PDL, vor deveni o echipă coerentă care funcționează automat. Nu se va întâmpla așa ceva. Pentru asta trebuie muncit mult și cu un obiectiv clar și ferm să se întâmple această contopire a celor două echipe în una mai mare, mai bună și mai performantă. Este lucrul pe care mi-l doresc eu pentru partidul meu de suflet”, a încheiat Iohannis.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button