Mesajul de Paște al Patriarhului Daniel: „Să ne rugăm pentru încetarea războiului în Ucraina”

21 apr. 2022
230 afișări
Mesajul de Paște al Patriarhului Daniel: „Să ne rugăm pentru încetarea războiului în Ucraina”
Mesajul de Paște al Patriarhului Daniel: „Să ne rugăm pentru încetarea războiului în Ucraina” | Sursă foto: Captură Youtube

Joi, 21 aprilie 2022, a fost transmis mesajul de Paște pentru credincioși, al Patriarhului Daniel. Preafericitul le-a urat oamenilor sărbători pline de pace și de bucurie.

Mesajul de Paște al Patriarhului Daniel

Patriarhul Daniel a declarat că în această perioadă a anului, rugăciunile se îndreaptă în mod special către Ucraina. Se dorește încetarea războiului și ajutarea celor ce se află în nevoie.

Preafericitul le amintește credincioșilor că în această perioadă trebuie să le împărtășim oamenilor din jurul nostru bucuria și pacea lui Hristos.

Preafericitul Daniel îi îndeamnă pe creștini să le arate bunătate tuturor oamenilor aflați în situații mai puțin favorabile, bătrânilor singuri și copiilor ce fac parte din familiile mai puțin norocoase.

Cu prilejul sărbătorii sfintelor Paști, vă adresăm tuturor doriri de pace și bucurie, sănătate și fericire, dimpreună cu salutarea pascală: Hristos a înviat! Adevărat a Înviat!, a declarat Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Preafericitul Daniel.

Tradiții și obiceiuri pentru Săptămâna Mare

Românii sunt un popor plin de tradiții și obiceiuri, transmise de la o generație la alta, de secole. La fel ca pentru orice altă sărbătoare, și pentru Paște poporul român are o sumedenie de datini ce trebuie respectate de credincioși.

Iată care sunt cele mai importante dintre acestea, pentru Săptămâna Mare:

Joia Mare

După cum spune tradiția, mare parte din români înroșesc ouăle pentru Paște în Joia Mare. De asemenea, în această zi la biserică nu se bat clopotele, ci toaca. Creștinii merg în Joia Mare să se împărtășească, după ce s-au spovedit.

Vinerea Mare

Ziua de vineri din săptămâna mare, este cunoscută sub numele de Vinerea Neagra, deoarece reprezintă momentul în care Hristos a fost răstignit pe cruce și omorât. În această zi credincioșii țin post negru – nu mănâncă și nu beau nimic.

Sâmbăta Mare

În ziua de sâmbătă, Sâmbăta Mare, credincioșii merg la biserică pentru a lua Lumina Sfântă. La miezul nopții preoții sfințesc ouăle roșii, pasca și alte mâncăruri aduse de credincioși. Acest obicei semnifică terminarea postului de dinaintea Paștelui.

Cookies