ȘTIRI

MESAJUL DE CRĂCIUN al Regelui Mihai

„Familia noastra, precum a fiecaruia dintre voi, are parte de bucurii, dar si de dezamagiri si de griji”, arata Regele Mihai in mesajul sau traditional de Craciun. Conform Hotnews.ro, este o referire directa la cele doua mari scandaluri care au afectat familia regala in 2015: excluderea din familie a Printului Nicolae din motive inca ascunse, si retragerea unor figuri marcante din Alianta pentru Restaurarea Monarhiei pe motive de infiltrare cu „securisti”.

Fragmente din MESAJUL DE CRĂCIUN al Regelui Mihai:

„In anul 1940, m-am adresat voua de Craciun pentru prima oara. Am traversat aproape un secol impreuna, iar astazi intoarcem inca o pagina din viata tarii noastre.
—————–
Suntem in ajunul sarbatorii nasterii Domnului Nostru Isus Hristos. Familia noastra, precum a fiecaruia dintre voi, are parte de bucurii, dar si de dezamagiri si de griji. Exemplul de iubire si credinta al Familiei Mantuitorului se asaza frumos alaturi de viata noastra de zi cu zi. Multe sunt diferite fata de acum doua mii de ani, dar multe au ramas la fel, in lumea oamenilor.

Trimit romanilor din tara, din Basarabia si din toate colturile lumii, o parinteasca binecuvantare”.

Excluderea Principelui Nicolae din linia de succesiune

Regele Mihai a semnat la 1 august un document prin care i-a retras nepotului sau Nicolae, fiul Principesei Elena, titlul de „Principe al Romaniei” si calificativul de „Alteta Regala”. Mai mult, Regele l-a exclus pe Nicolae din Linia de Succesiune la Coroana Romaniei, in conditiile in care Printul Nicolae era al treilea mostenitor al tronului, dupa Principesa Margareta si Principesa Elena (mama sa).

Decizia stranie nu a fost nici pana acum motivata oficial, dar Regele Mihai spune in comunicatul citat ca „Familia Regala si societatea romaneasca vor avea nevoie de o carmuire sub semnul modestiei, bine cumpanita, cu principii morale, respect si mereu cu gandul la ceilalti”.

Mai mult, in comunicat se arata ca Regele Mihai a luat deciziile de mai sus cu gandul la Romania timpurilor care vor veni dupa incheierea domniei si vietii fiicei sale, Margareta, Custodele Coroanei.

De notat ca in interiorul Casei Regale era de notoritate relatia rece dintre Principele Nicolae si Printul Radu Duda, sotul Principesei Margareta (matusa lui Nicolae).

Scandalul de la Alianta Nationala pentru Restaurarea Monarhiei

La 19 decembrie, Marilena Rotaru, fosta realizatoare tv si o figura proeminenta printre sustinatorii Casei Regale a Romaniei, a anuntat intr-o postare pe Facebook ca se retrage din Alianta Nationala pentru Restaurarea Monarhiei, al carei co-presedinte era la acel moment. Marilena Rotaru l-a acuzat pe celalalt co-presedinte al asociatiei, Catalin Serban, de faptul ca sustine o „anexare politica”. De asemenea, Marilena Rotaru vorbea in epistola sa de „mizeriile aruncate din nou asupra mea, in stil pur securistic, de oameni ai serviciilor vopsiti in monarhisti”.

Tot pe contul sau de Facebook, Marilena Rotaru a anuntat si retragerea din Alianta Nationala pentru Restaurarea Monarhiei a surorilor Flavia Balescu-Coposu si Rodica Coposu, care erau membre de onoare ale asociatiei.


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button