ÎN BUCUREȘTI

Mesaje rasiste, scrise într-o staţie de autobuz din Floreasca: Unii cred că s-a strigat «fascism» prea devreme VIDEO

Un mesaj rasist scris pe un panou dintr-o staţie de autobuz de pe Calea Floreasca a provocat rumoare în spațiul online. Cuvintele jignitoare la adresa romilor au fost şterse de Asociaţia Aresel. ”Astfel de mesaje rănesc”, a transmis reprezentantul Asociaţei.

Un mesaj rasist a fost scris într-o staţie de autobuz de pe Calea Floreasca din Bucureşti, fotografia fiind postată pe Facebook.

”Unii cred că s-a strigat «fascism» prea devreme şi că aici la noi astea nu-s probleme reale, că n-are legătură cu anii 30, că nu e aşa de grav. Nu pot decât să vă arăt imaginea de mai jos, fotografiată într-o staţie de autobuz de pe Calea Floreasca, de la care mi s-a făcut rău.

O asemenea violenţă de limbaj am mai întâlnit doar în Rwanda, înainte de genocide”, a scris pe Facebook cea care a postat imaginea.

Asociația Aresel s-a autosesizat și a șters mesajul

Mesajul a fost distribuit şi de Ciprian Necula, reprezentant Aresel, care a adăugat: ”Şi asta în contextul în care unii care şi-au făcut cariera pe “romi” propaga glumele rasiste ale tinerilor frumoşi! Sau, alţii care folosesc comunităţile să mai câştige câteva puncte electorale în raport cu conspiraţioniştii… Aş vrea să putem spune rasiştilor că pot fi ceea ce sunt, căci noi suntem de neatins de viciile lor”.

Mesajul a fost şters de către reprezentanţii Asociaţiei Aresel.

”Astfel de mesaje rănesc, astfel de mesaje ne învrăjbesc, ne fac să fim unii împotriva altora, suntem cu toţii români”, a transmis reprezentantul Asociaţiei, în timp ce a şters cuvintele jignitoare.

Acesta a anunţat că va fi sesizată Primăria Capitalei şi Societatea de Transport Bucureşti.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button