Mesaje de 8 martie, în funcție de tulburarea psihică  

03 mart. 2023
19817 Afișari
Mesaje de 8 martie, în funcție de tulburarea psihică  
Un truc simplu prin care îți poți crește încrederea în tine

Multă lume necăjită. Acesta este un citat dintr-o femeie. Femeia se numește Anamaria Lembrău și e coordonatoarea mea aici, la B365. Concluzia cu lumea necăjită a venit după ce i-am zis că m-am apucat să mă documentez pentru acest articol și am descoperit că există un număr foarte mare de tulburări la nivel de cap. N-are rost s-o mai dăm cotită, toți suntem nebuni. Excluzând copiii foarte mici, de până în 7 ani să zicem, toți suntem cu sorcova, lelea, pe câmpii, vai steaua noastră. Eu, personal, nu cunosc pe nimeni zdravăn la cap.  Norocul nostru e că, în cea mai mare parte a timpului, ne respectăm reciproc suferințele, prin urmare nu ne înjurăm decât dacă ne urăm ceva.

Sunt femeile mai nebune decât bărbații? Posibil sau nu, dar suntem în 2023, prin urmare mă văd nevoit să cataloghez nebunia nonbinară și să mă uit la ea apreciativ și cu înțelegere, chiar dacă e din ce în ce mai grasă și afișează un zâmbet sfidător știind că la body shaming se dă report. PLM. People Love Me. Asta înseamnă. Așa. Iar mă luai cu altele. Vreau să specific de la început că, pentru mine, a înțelege că toți suntem nebuni este o piatră de temelie a demersului meu personal în a renunța la judecată și că prin textul care urmează nu vreau să îmi bat joc de noi toți, cei care suferim, dimpotrivă, consider că Sfânta Treime dintre Dumnezeu Om și Psiholog (DOP, ca la sticlă) ne va transforma într-o specie mai frumoasă. 

Și, apropo de DOP ca la sticlă, ieri, unul dintre verișorii mei a trimis pe grupul de famillie o poză cu două dintre mătușile mele care râdeau. Pe masă, o sticlă de coniac, iar eu am zis: „Cu alcool pe masă în post…” La care el mi-a răspuns: „Doar cu post nu mai râdeau”. Din propria experiență vă spun sigur că atunci când ești nebună nu e bine să bei mult. Moderat, în schimb, e aur. În continuare, mesajele de 8 Martie despre care vorbeam în titlu.

Adică mesaje de 8 Martie, în funcție de tulburarea psihică

Mania persecuției/paranoia

În cazul în care lumina ochilor tăi se simte victima sorții și a globului pământesc, cel mai frumos cadou este să îi alimentezi cu ceva real aceste temeri, ca să nu mai fie nevoită să-și imagineze singură tot felul de scenarii. Ori nu îi scrii deloc, indiferența fiind o armă de persecuție superbă ori îi trimiți un mesaj scurt pe telefon, eventual undeva pe la 23:41, pe 8 martie. Deși nu meriți eu îți spun la mulți ani!  E scurt, cuprinzător, clar, dar asta nu o va împiedica să îl citească de mai multe ori.

Bipolaritate

Draga mea, dacă te prind pe episod maniacal vreau să știi că ești superbă, extraordinară, supercalifragilistică, mirobolantă, sexy, funny, magică, deosebită printre stele. Dacă te prind pe depresie să știi că ești și mai frumoasă când plângi. Ca versurile poeziilor îți curg lacrimile, ia de aici un Chanel negru să se asorteze cu mintea ta.

Schizofrenie 

Ce-aș mai putea să-ți spun eu și nu ți spun vocile deja? Te iubesc.

Turlburare narcisică 

După o viață pe care și-a dedicat-o și sacrificat-o ca să-ți arate cum e mai bine, pe nativa născută în zodia narcisismului ar bucura-o un mesaj de genul: Ești perfectă cum știu prea bine de la tine că eu nu voi fi vreodată, mamă! Te iubesc, dar nici iubirea nu se compară cu tine.

Anxietate

Vezi că o să te sun să-ți spun că te iubesc, să nu crezi crezi că e cineva care te sună ca să-ți dea o veste proastă.

Comportament obsesiv compulsiv

Ești superbă când cureți prizele cu bețișoare de urechi!

Comportament pasiv agresiv

E mereu vina mea, merit să te uiți așa la mine.

Borderline

Aici e foarte periculos terenul, mai bine roagă pe altcineva să-i transmită mesajul din partea ta, că nu se știe niciodată. Dar, totuși, dacă îți place riscul, scrie-i ceva sincer: Mai ai lame sau îți iau de la Mega?

Bulimie

Iubita, mai vrei ceva în afară de piftie, tort, mici, varză călită, cârnăciori rotisați, salată de vinete, icre, aripioare, savarine, macrou afumat, pufuleți, ouă, maioneză, lapte, biscuiți, napolitane, ciorbă de perișoare, humus și tampoane? 

Anorexie

Mai bine te iau eu decât vântul, că-mi plac femeile ușoare. 

Depresie

N-are rost să-i zici ceva. Ia-i un tricou cu următorul citat: 

Dormeau adânc sicriele de plumb,

Și flori de plumb și funerar veștmânt 

Stam singur în cavou… și era vânt…

Si scârțâiau coroanele de plumb.

Dormea întors amorul meu de plumb

Pe flori de plumb, și-am început să-l strig

Stam singur lângă mort… și era frig…

Și-i atârnau aripile de plumb.

Tulburare de stres post traumatic (ptsd)

Nimeni nu apreciază filmele în reluare ca tine.

Dependențe

La mulți ani! Te sun pe 4G? E ok? Sau vrei pe 5G?

Adhd

O să încerc să fiu concis, că știu că nu poți să fii atentă: Te iubesc!

Isterie/Histrionism

Știm amândoi că n-ar trebui să fie ziua tuturor femeilor, ci doar a ta.

Comportament antisocial

E un miracol că ești liberă, acasă. Vin și eu. 

Mitomanie

Iartă-mă că te deranjez, știu că ești pe videocall cu Elon Musk, Oprah, Ariana Grande și Stephen Hawking și pentru asta te iubesc și mai mult.

Nimfomanie

Sunt în drum spre tine cu Agudelee Sinkodoubou, Luis Fernando și Terente Lungu.

Vă îmbrățișez pe toți. Să avem grijă unii de alții, că boli sunt. Mulțumesc pentru consultanță bunului meu prieten psihiatru, B. Tot respectul familiilor care au nebuni printre membri, adică toate familiile. Doamne ajută și Doamne ferește, omul ce dă aia primește. Adișorul e cu voi din postura de victimă. Ce vrei să te faci când o să fii mare, Adișorule? Martir. Să mori tu! Exact.

 

 

Cookies