ARHIVA B365

Mesaj pe blocul torționarului Vișinescu: „Aici locuieste tortionarul si calaul Alexandru Visinescu”

Marti, 30 iulie, Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului si Memoria Exilului Romanesc (IICCMER) a solicitat Parchetului de pe langa Tribunalul Militar Teritorial Bucuresti inceperea urmarii penale a fostului comandant al inchisorii Ramnicu Sarat, Alexandru Visinescu, pentru omor deosebit de grav, scrie hotnews.ro.

Andrei Muraru, presedintele executiv al IICCMER, a explicat ca, „practic, toti detinutii politici inchisi in timpul regimului comunist la Ramnicu Sarat au fost torturati fizic si psihic ca urmare a deciziilor luate de comandantul penitenciarului. Toate dovezile noastre, fie ca este vorba despre marturiile fostilor detinuti politici, de amanuntele oferite de catre fostii subalterni sau de documentele din arhive, arata ca Alexandru Visinescu este responsabil din punct de vedere penal pentru decesele inregistrate la Ramnicu Sarat in timpul mandatului sau”.

In aceeasi zi, Alexandru Visinescu a avut o reactie violenta in fata ziaristilor care au venit sa-l intrebe cum comenteaza cererea Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului si Memoria Exilului Romanesc (IICCMER) de a se incepe urmarea penala impotriva sa, in calitate de fost comandant al inchisorii Ramnicu Sarat, pentru omor deosebit de grav.

Acesta a incercat sa loveasca ziaristii de mai multe ori, injurandu-i: „Iti dau, f… Cristosu’ ma-tii sa-ti f…”

Jurnalistii l-au intrebat daca se considera vinovat fata de aceste acuzatii. „Nu! Eu am indeplinit o functie”, a raspuns acesta, dupa care a incercat sa loveasca un alt ziarist, injurandu-l din nou.

Mesajul a aparut pe blocul torționarului după ce Gandul, in parteneriat cu Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului si Memoria Exilului Romanesc, a publicat lista fostilor tortionari din perioada comunista.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button