MERSUL TRENURILOR CFR: Sute de trenuri anulate, întârzieri de zece ore la o cursă

de:
30 ian. 2014
0 Afișari
MERSUL TRENURILOR CFR: Sute de trenuri anulate, întârzieri de zece ore la o cursă

MERSUL TRENURILOR CFR: Peste 200 de curse de trenuri sunt anulate, joi dimineață, în sudul țării. Este vorba atât de cele cu plecare din Bucureşti, cât şi din late oraşe din ţară precum Galaţi, Craiova, Piteşti, Suceava, Iaşi, Ploieşti, Piteşti şi Târgovişte.  

De asemenea, alte14 linii de cale ferată au circulaţia restricţionată joi, din cauza sulurilor de zăpadă, anunţă CFR Călători. 

Alte curse înregistrează întârzieri de sute de minute, din cauza condițiilor meteo. Spre exemplu, cursa Constanța-București are o întârziere de 578 de minute, , din cauza zăpezii abundente si viscolului; cu circulatie restrictionata pe distanta Mizil – Buzau – Focsani.

MERSUL TRENURILOR CFR. Situaţia în timp real a transportului feroviar, miercuri, 29 ianuarie 2014, poate fi consultată aici. 

companiile feroviare anunță că trenurile vor circula conform reglementărilor specifice condițiilor de iarnă, Comandamentul de Iarnă instituit fiind operațional în continuare.

Autostrăzile A2, A3, A4 şi 33 drumuri naţionale, închise joi dimineaţa

Angajaţii companiilor feroviare vor comunica permanent modificările care intervin în graficul trenurilor, şi vor interveni cu utilaje pentru deszăpezire, astfel încât circulaţia trenurilor să se desfăşoare în condiţii de siguranţă pe toate rutele de cale ferată. Înainte de plecările trenurilor în cursă, graniturile sunt pregătite pentru circulație în condiții de iarnă şi se încearcă asigurarea locomotivelor Diesel de rezervă în toate zonele afectate. De asemenea, se va asigura alimentarea cu energie electrică a garniturilor aflate în staţionare – pentru a fi menţinută căldura în trenuri la un nivel de confort termic. Se va distribui ceai cald pasagerilor în gările cu flux mare de călători de pe raza Sucursalelor Feroviare: Constanța, Galați, București, Craiova, la nevoie Brașov și Iași.

MERSUL TRENURILOR CFR:  În condiţiile speciale de circulaţie din această perioadă, pentru preîntâmpinarea unor eventuale blocaje în traficul feroviar se iau măsuri de intervenție cu utilaje, pluguri de zăpadă şi forță umană. Există posibilitatea introducerii de limitări de viteză sau staţionări (link situație actualizată: http://cci.cfr.ro/mt/default.asp) ale trenurilor în gări în intervalul de timp necesar intervenţiilor de deszăpezire a liniilor şi a macazurilor, ceea ce va genera întârzieri față de graficul de circulație. Toate aceste măsuri sunt necesare pentru facilitarea accesului utilajelor în zonele afectate de viscol şi pentru a se evita blocarea în parcurs.

Deoarece există posibilitatea apariției de noi modificări/perturbări în programul de circulație al trenurilor, rugăm pasagerii ca, înainte de călătorie, să se informeze despre condiţiile meteo şi să apeleze telefonic Gara CFR din localitatea de plecare pentru informații actualizate despre mersul trenului cu care intenționează să călătorească. Numerele de telefon de la stațiile CFR, la care pasagerii pot cere informații, sunt publicate pe www.cfrcalatori.ro la secțiunea Info Utile/Informații Telefonice.Link listă numere telefon:http://www.cfrcalatori.ro/147.

MERSUL TRENURILOR CFR:  Companiile feroviare ţin legătura operativ şi centralizat astfel încât personalul de serviciu din trenurile aflate în parcurs si cel din gări să colaboreze în luarea celor mai potrivite măsuri pentru prevenirea situaţiilor neplăcute. Cei care doresc să renunţe la călătorie au posibilitatea de a primi* contravaloarea biletelorpentru traseul neefectuat.

Personalul feroviar este la dispoziţia călătorilor oferindu-le asistenţă în gări şi la bordul trenurilor.
Prioritatea celor doua companii feroviare, CNCF CFR SA şi CFR Călători, este ca transportul pasagerilor să se desfăsoare conform procedurilor specifice privind siguranţa și securitatea pasagerilor şi a circulației în condiţii de iarnă.

MERSUL TRENURILOR CFR

Cookies