Merită sau nu merită să iei un credit de nevoi personale?

de:
22 apr. 2020
100 Afișari
 Merită sau nu merită să iei un credit de nevoi personale?

Un astfel de imprumut se numeste credit nevoi personale si prezinta o serie de particularitati fata de creditele oferite de banci:

  • Se acorda mai simplu, fara a fi nevoie de foarte multe elemente birocratice;

  • Se acorda mult mai rapid;

  • Ofera sume mai mici pentru imprumut;

  • Au comisioane si dobanzi putin mai mari decat creditele bancare.

Exista, asadar, atat avantaje cat si dezavantaje ale unui astfel de credit.

Cat de mult merita sa se opteze pentru o astfel de solutie?

 Merita, insa doar in anumite conditii. Un astfel de credit este ideal pentru situatiile in care este nevoie de bani urgent, in maximum 48 de ore, deoarece spre deosebire de banci, banii sunt livrati imediat dupa solicitare, direct pe cardul bancar sau ii poti ridica personal de la ghiseul unei banci partenere.

Inainte de a solicita un credit insa, este bine sa te informezi foarte bine, deoarece exista mai multe optiuni pe piata, fiecare cu particularitatile proprii.

Pentru imprumuturile pe termen scurt, spre exemplu, exista creditele pana la salariu. Acestea sunt destul de costisitoare, insa pot acoperi o nevoie urgenta generata de intarzierea platii sau de diverse alte situatii neprevazute.

Pentru imprumuturile pe termen lung, exista creditele de nevoi personale care pot fi luate pentru perioade de 24-60 de luni. Acestea sunt mai ieftine ( nu atat de ieftine precum creditele bancare) si pastreaza toate avantajele amintite mai sus.

Sfaturi utile pentru momentul in care soliciti un credit

Pentru a fi eficiente, creditele de nevoi personale trebuie sa fie solicitate doar in anumite conditii:

1. Fa-ti un calcul atent al bugetului inainte de a accesa un credit. Cele mai mari costuri le atrag intarzierile. Daca vrei ca totul sa decurga cat se poate de eficient, este bine sa te asiguri ca poti plati in fiecare luna rata aferenta creditului, fara a intarzia.

2. Nu imprumuta mai multi bani decat ai nevoie. Una dintre marile greseli facute de cei care au nevoie de bani este de a imprumuta mai multi bani decat sunt necesari. O astfel de decizie poate sa creasca foarte mult costurile imprumutului.

3. Alege cu atentie institutia de la care iei creditul. Este bine sa te informezi foarte bine inainte de a lua un imprumut. Exista zeci de IFN-uri ( institutii financiare nebancare) pe piata, fiecare cu conditiile sale. Daca acorzi timp alegerii IFN-ului, ai toate sansele sa gasesti cele mai mici dobanzi si cea mai transparenta colaborare. De asemenea, poti obtine o acordare rapida a imprumutului, in conditiile in care multe institutii ofera banii in 24-48 de ore.

Nu este de preferat sa iei un imprumut, insa uneori o astfel de solutie este esentiala. Totul este sa acorzi atentie micilor detalii si sa constientizezi intotdeauna faptul ca banii imprumutati trebuie sa fie returnati.

Cookies