Mergi și cu metroul, mergi și la Art Safari. Noua colecție de cartele Metrorex, cu opere în miniatură, a fost lansată

26 apr. 2023
407 Afișari
Mergi și cu metroul, mergi și la Art Safari. Noua colecție de cartele Metrorex, cu opere în miniatură, a fost lansată
Mergi și cu metroul, mergi și la Art Safari. Noua colecție de cartele Metrorex, cu opere în miniatură, a fost lansată. Sursa foto: Art Safari

O nouă serie de cartele de metrou, de zece călătorii, imprimate cu lucrări de artă semnate de un maestru al artei române a fost lansată de Art Safari și Metrorex. Numeroase premii îi așteaptă pe călătorii care le achiziționează.

Călătorii pot câștiga abonamente și tururi de noapte la Art Safari

Operele de artă inscripționate pe cartelele de metrou, cu numere de la 1 la 10, sunt semnate de maestrul artei românești, Theodor Aman.

Tirajul este diferit și limitat, așa că fii pe fază pentru a descoperi cele mai rare piese pentru colecția ta, a transmis Art Safari pe site-ul oficial.

Călătorii care reușesc să strângă noua serie de Cartele de Colecție Theodor Aman pot câștiga un abonament la Art Safari ediția a 11-a.

Cartela inscripționată cu cea mai valoroasă lucrare de artă din România, „Țărăncuță cu basma albă” de Nicolae Grigorescu, oferă călătorilor instant două bilete la tururile de noapte de la Art Safari.

Premiile pot fi adjudecate direct de la intrarea Art Safari, prin prezentarea colecției complete sau a cartele speciale, conform unui comunicat de presă.

Prin această inițiativă, Metrorex și Art Safari încurajează bucureștenii să se împrietenească cu arta, dar și cu un mijloc de transport mai puțin poluant și rapid.

Cartelele speciale sunt puse în vânzare la următoarele ghișee:

  • Piața Unirii 1,
  • Piața Victoriei 1,
  • Universitate,
  • Eroilor 1,
  • Dristor 2,
  • Academia Militară,
  • Jiului.

Operele lui Theodor Aman surprind viața elitei sociale din sec. al XIX-lea

Theodor Aman a fost primul maestru al picturii românești. Acesta surprinde, în operele sale, stilul de viață al elitei sociale și culturale românești din secolul al XIX-lea și descriu personalități ale epocii, evenimente mondene, întâmplări istorice sau femei frumoase.

Peste 100 de lucrări au fost expuse la Art Safari, împrumutate de la muzee din țară și din colecții private, în cadrul ediției a 9-a. Acestea vor putea fi admirate, în miniatură, pe noile cartele de metrou în ediție specială.

Prima colecție de acest fel i-a prezentat pe pictorii Samuel Mützner, Constantin Piliuță, Gheorghe Petrașcu și pictorițe din România. O serie specială, denumită București, a cuprins două lucrări semnate de Gheorghe Pătrașcu și două lucrări de Nicoale Dărăscu.

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies