Nu scăpăm de proteste? Merge metroul luni? Ministrul Drulă spune că nu există încă un acord cu sindicaliştii

27 mart. 2021
164 Afișari
Nu scăpăm de proteste? Merge metroul luni? Ministrul Drulă spune că nu există încă un acord cu sindicaliştii

Merge metroul luni? Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a afirmat că nu există încă un acord cu sindicaliştii de la Metrorex în urma discuţiilor de la Prefectura Bucureşti.

Merge metroul luni dimineață? Cătălin Drulă, Ministrul Transporturilor, anunță că nu s-a ajuns la un acord cu sindicaliştii și că ministerul a acceptat „continuarea unor discuţii, pentru că ăsta este un lucru normal, dialogul social, dialogul real”.

Circulaţia metrourilor a fost blocată, vineri, după ce aproximativ 600 de salariaţi de la metrou s-au aflat în subteran şi blocau căile de rulare.

Vineri seară, Prefectura Capitalei a anunţat că, în urma discuţiilor cu reprezentanţii sindicatelor la metrou, a fost convenită reluarea activităţii la metrou. Trenurile au pornit la ora, iar sâmbătă au funcționat normal.

Deci, merge metroul luni?

„Ceea ce au prezentat ca un rezultat al unor negocieri sunt, de fapt, cerinţele dumnealor. Nu există niciun fel de acord, dumnealor solicită să meargă totul aşa cum a fost până acum, adică cu acelaşi număr de personal şi aceleaşi salarii, lucru care este imposibil în contextul legii bugetului de stat care prevede că bugetul salarial pe 2021 nu poate fi mai mare decât cel pe 2020, or cu creşterea de 18%, matematic, nu se poate”, a declarat ministrul.

În urma protestului de la metrou au fost deschise trei dosare penale.

Primul care a anunțat o plângere penală a fost Cătălin Drulă, Ministrul Transporturilor, care a depus plângerea la DNA, semnalând șapte infracțiuni.

Apoi, Parchetul Sectorului 4 s-a autosesizat pentru grevă ilegală, iar DIICOT are pe masă o plângere de terorism de la Metrorex.

Metrorex a făcut o plângere la DIICOT pentru terorism în cazul angajaților blocați la metrou.

Marian Godină este uimit de ce salarii au angajații de la metrou care s-au așezat ieri pe șine.După ce a văzut ce salarii au angajații care au intrat în grevă spontană vineri, polițistul Marian Godină a constatat, ironic, pe pagina sa de Facebook, că s-ar face de râs în fața unui zugrav de acolo, dacă i-ar spune cât câștigă.

Cookies