Mere românești care nu sunt românești. În piețele din București, ANPC a descoperit fructe și legume din afară, vândute cu etichetă de România

22 apr. 2023
766 Afișari
Mere românești care nu sunt românești. În piețele din București, ANPC a descoperit fructe și legume din afară, vândute cu etichetă de România
Mere românești care nu sunt românești. În piețele din București, ANPC a descoperit fructe și legume din afară, vândute cu etichetă de România. Sursa foto: Captură TikTok

Horia Constantinescu, șeful Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a făcut mai multe controale prin piețele din București și a descoperit mai mulți falși producători. Pe etichetele fructelor și ale legumelor scria că sunt produse în România, dar acestea erau importate din alte țări.

ANPC a descoperit mai mulți producători falși

În urma controalelor organizate în piețele din București de președintele ANPC, au fost descoperiți mai mulți producători falși, fără acte pe care să le prezinte autorităților, a transmis Antena 3.

În videoclipul postat pe pagina de TikTok a lui Horia Constantinescu, o femeie a fost surprinsă în timp ce-i explica acestuia că merele pe care le vindea erau românești.

De fapt, merele erau etichetate a fi din România, precum Golden Românesc Extra sau Bot de iepure de Voinești, însă, în cele din urmă, vânzătoarea a recunoscut faptul că fructele nu făceau parte din producția sa proprie. Marfa pe care o vindea bucureștenilor era din afara țării.

Acesta este dialogul dintre cei doi:

-Golden Românesc Extra. Dar tocmai mi-ați spus că nu e românesc, spune şeful ANPC.

-Scrie, dar nu e, a răspuns vânzătoarea șefului ANPC.

Mai multe persoane și-au expus opiniile cu privire la această situație:

Aşa e şi la roșii, castraveți. Fac ei legume în aprilie când le-a zburat vijelia solarele.

Ar trebui favorizați țăranii români care cu adevărat au producții proprii, nu samsarii din piețe din România.

Părinții mei sunt producători de usturoi. Nu au loc în piețe de mafioți. Preferă să le vândă angro decât să stea la piață unde poliția se ia de ei.

Trebuie puse case de marcat și în piața și o să le mai treacă pofta de „producător”.

Alți oameni chiar s-au amuzat pe seama imaginilor:

Banane de Voinești și grefe de Bragadiru.

Odată am mâncat mere românești și am început să vorbesc turcește cu nevasta mea.

Ananas de Dăbuleni.

Struguri de primăvară? Nu am mai auzit așa ceva!

@horiaconstantinescuanpcFalșii producători distrug ce-a mai rămas din leguma și fructa de curte așa cum le știam în copilărie♬ original sound – Horia Constantinescu

Mai multe sancțiuni au fost aplicate în două piețe din București

Comisariatul Regional pentru Protecţia Consumatorilor Regiunile (CRPCR) Bucureşti-Ilfov a făcut mai multe controale miercuri, 20 aprilie, la operatorii economici și producătorii care își desfășoară activitatea în Piața Gorjului și Piața Veteranilor din Sectorul 6 al Capitalei, conform Antena 3.

ANPC a aplicat amenzi cu o valoare totală de 196.000 lei. Acestea sunt sancțiunile contravenționale care au fost date:

  • amenzi contravenţionale în valoare de 196.000 lei,
  • 2 avertismente,
  • oprirea definitivă de la comercializare produselorcare nu sunt conforme,
  • oprirea temporară a prestării serviciilor, până la remedierea deficienţelor, pentru 13 operatori economici,
  • oprirea temporară a prestării serviciilor, până la remedierea deficienţelor, pentru zone din Piaţa Gorjului, pentru lipsa amenajărilor şi a igienei.

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies