ȘTIRI

Mentor în incubator 107: Crina Coco Popescu – alpinism de performanță de la vârstă fragedă

Crina Coco Popescu – alpinism de performanță de la vârstă fragedă

 

Ce?

 

Incubator107 își cheamă inspiratorii – acei oameni simpli și extraordinari care au avut curajul să-și transforme pasiunea într-un mod de viață.

 

Punem la cale o întâlnire eroică și invităm pe aceia care ne vor inspira, ne vor da aripi şi bobârnace. Hai să ascultăm povestea, să punem întrebarea şi să plecăm altfel.

 

Cu cine?

 

Crina „Coco” Popescu (n. 3 decembrie 1994, Râșnov) este componentă a Lotului Național de Alpinism al României și membră a Clubului Sportiv Montan Altitudine. Pe 24 ianuarie 2011 a făcut parte din prima echipa care a urcat mt. Sidley – cel mai înalt vulcan din Antarctica, a fost prima alpinistă din lume care a atins vârful, prima alpinistă din lume care a terminat Circuitul Seven Volcanoes.

 

Are 7 recorduri mondiale de vârstă, 6 vârfuri din Circuitul Seven Summits al celor mai înalte vârfuri de pe fiecare continent și titlul de Maestru al Sportului obținut la vârsta de 14 ani.

 

A participat la mai mult de 15 expediții în ultimii 4 ani. Este elevă în clasa a XI-a la Colegiul National de Informatica “Grigore Moisil” din Brașov.

 

 

„În relatările din presă am fost întâi copilu’ care face lucruri ciudate, la rubrica social, deși eram componentă a Lotului Național (fotbaliștii sunt performeri și profesioniști de la 10 ani și din divizia județeană). Apoi, după ce am devenit Maestru al Sportului, am promovat la știri și monden. După trei ani de expediții și activitate de performanță am ajuns și la rubrica sport ca reprezentantă a României; e bine, e o schimbare de percepție, e o dovadă, pentru mine, că până la urmă lucrurile își găsesc făgașul.

 

Între timp am împlinit 18 ani și m-am prins cum trebuie sa împing lucrurile către făgașul lor, că daca aștept să-l găsească de la sine, îmbătrânesc.

 

Raționamentul e simplu. Că – vorba lui tata: lucrurile sunt simple înainte să le complicăm noi. Așa că împărtășesc pasiunea mea copiilor și tinerilor din generația mea, pentru că vreau să trăiesc între oameni care înțeleg, iubesc și practică sporturile montane, escalada și alpinismul. Așa va apărea și performanța sportivă. Și ar mai fi o chestie meschină la care mă gândesc: poate, la bătrânețe, vorba aia veche, îmi aduce și mie cineva un pahar cu apă; de izvor. D-aia i-aș arată izvoru’ de-acum, să nu creadă că apa izvorăște de la supermarket.”

 

Crina are în desfășurare proiectul numit Șapte Munți din Grădina Carpaților.

 

Când, unde?

În mansarda incubator107, pe Str. Traian, nr. 107.

Sâmbătă, 16 februarie 2013 de la 13:00 la 15:00

 

 

 

Cum?

 

Înscrierea la atelier se face online. Intră pe site-ul www.incubator107.com, înscrie-te şi vino la atelier! Scrie-ne sincer de ce vrei să vii, zi-ne de unde ai auzit de noi și lasă-ne numărul tău de telefon.

 

Donaţia ta ajută incubator107 să supravieţuiască și ne încurajează meşterul. Sugerăm o donație de 30 lei pentru întreg atelierul.

 


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button