Memoria şi obiectele

de:
17 mai 2011
0 Afișari
Memoria şi obiectele

Cu ocazia Zilei Internaţionale a Muzeelor, Muzeul Ţăranului vi se va dezvălui prin poveştile şi amintirile voluntarilor săi.

Încă din 2007, zeci de voluntari – studenţi, sociologi, etnologi, artişti, comunicatori, arhitecţi – se implică în proiecte de educaţie muzeală, ne ajută la montarea şi promovarea expoziţiilor, participă la târguri luând interviuri meşterilor sau aplicând chestionare publicului, fac cercetări pe teren împreună cu specialiştii muzeului, strângând materiale şi mărturii.

Valentina, Iris, Oana, Genţiana, Andreea, Crina, Cristian au vizitat muzeul de mai multe ori şi poate că-l ştiu ca-n palmă, iar miercuri îl vor arăta şi celor care-i vor trece pragul. Sunt obiecte în muzeu care nu pot fi uitate. Fiecare vizitator în parte descoperă un lucru care să-i provoace amintiri, ceva care ne trimite în timp, în copilărie, la bunicii de la ţară şi ne stârneşte pofta de a povesti.

Lucrurile de care ţăranul se înconjoară s-au născut din mâinile lui, sunt obiecte comandate de nevoi, niciodată inutile, impersonale sau pur decorative. La Muzeul Naţional al Ţăranului Român nu le veţi găsi expuse individual, ci în dialog.

Voluntarii noştri vă vor povesti propriile lor istorii despre obiectele din muzeu şi vă vor îndemna să le spuneţi şi pe ale dumneavoastră.

Intrarea, la toate expoziţiile din muzeu, va fi gratuită.

Cookies