Meme Stoica a transmis un mesaj emoționant din închisoare

de:
26 mai 2014
1 Afișari
Meme Stoica a transmis un mesaj emoționant din închisoare

„Situaţia din sala de judecată de vineri, intens dezbătută şi pe alocuri exagerată, a fost generată de fireasca descărcare nervoasă a unicului meu copil, pe care-l iubesc şi pentru care trăiesc. Astfel, pentru câteva secunde, n-am reuşit să-mi cenzurez emoţiile. Nu a fost un semn de slăbiciune, nu am încercat să sensibilizez pe cineva, a fost – cred eu – o reacţie normală. De la începutul acestui proces şi până azi, la aproape 3 luni de la inexplicabila mea condamnare, am dorit discreţie, nicidecum fals dramatism. Discreţie şi judecată dreaptă. Multumesc tuturor celor – din ce în ce mai puţini – care mi-au rămas alături”, a scris Stoica, luni, pe pagina sa de Facebook, scrie mediafax.ro.

Curtea de Apel Bucureşti a judecat, vineri, contestaţia în anulare formulată de Mihai Stoica împotriva deciziei de condamnare la închisoare din dosarul transferurilor.

Fostul manager al Stelei a spus, vineri, la Curtea de Apel Bucureşti, că ajuns să fie „disperat” ca urmare a condamnării din dosarul transferurilor de jucători, precizând că familia sa, respectiv soţia şi fiica, se întreţine din pensiile părinţilor săi.

„Ştiu că justiţia nu are o latură socială, umană, dar condamnarea mea condamnă familia, care trăia aproape în exclusivate din veniturile mele – substanţiale, dar justificate. (…) Familia mea trăieşte din pensiile părinţilor mei de 80 şi 77 de ani”, a mai spus Stoica, din boxa condamnaţilor, la judecarea contestaţiei în anulare a pedepsei din acest dosar.

Mihai Stoica a mai declarat în faţa instanţei că pedeapsa „a fost dată cu rea-credinţă” şi că se gândeşte chiar să reclame România la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO).

„Nu mi s-a aplicat niciodată legea mai favorabilă. Nu înţeleg de ce acea pedeapsă nu a fost dată cu suspendare. (…) Această instanţă (CAB – n.r.) a ignorat, practic, Curtea Europeană a Drepturilor Omului, ştiind foarte bine că o speţă identică a dat câştig de cauză condamnatului, obligând Italia să plătească despăgubiri. Este indubitabil că voi avea câştig de cauză la CEDO”, a subliniat fostul manager al Stelei.

Pe de altă parte, el şi-a exprimat supărarea că nu a putut viziona ultimul meci de campionat al echipei pe care a condus-o, din cauză că Penitenciarul Rahova nu are în grila de cablu TV postul care a transmis meciul. „Echipa pe care am condus-o a câştigat titlul, iar eu n-am putut să văd meciul (Steaua – Oţelul, disputat marţi – n.r.) la televizor. Peste câteva ore, echipa mea dispută finala Cupei României, iar eu sunt în penitenciar”, a spus Mihai Stoica.

În sala de judecată a fost prezentă şi fiica lui Stoica, aceasta sărindu-i în braţe, plângând, la finalul procesului. Iniţial, jandarmii au încercat să o oprească, însă completul de judecători i-au permis să intre în contact cu tatăl său.

Cookies