În cazul acestuia, instanţa a stabilit un termen de încercare de opt ani, perioadă în care Voinea trebuie să se prezinte la Serviciul de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Bucureşti, conform programului stabilit de consilierul de probaţiune, să anunţe, în prealabil, orice schimbare de domiciliu, reşedinţă sau locuinţă şi orice deplasare care depăşeşte opt zile, să comunice şi să justifice schimbarea locului de muncă şi să comunice informaţii de natură a-i putea fi controlate mijloacele de existenţă, scrie gandul.info.
nstanţa i-a mai interzis lui Voinea să practice activitatea de comerciant sub orice formă, respectiv în nume propriu sau ca reprezentant, şi a dispus „punerea de îndată în libertate a inculpatului, dacă nu este arestat în altă cauză”.
Totodată, Tribunalul a decis anularea contractului încheiat cu societatea Eval Serv Standard, pentru disimularea foloaselor necuvenite pretinse de Voinea, şi l-a pus pe acesta să plătească 55.000 de lei, drept cheltuieli judiciare.
Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel.
În cazul lui Aurel Pană, instanţa va relua dezbaterile, într-un dosar disjuns, la 16 decembrie.
Directorul general adjunct al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA), Aurel Pană, şi Mugur George Voinea, membru PC şi director al unei firme, au fost trimişi în judecată de procurorii anticorupţie.
Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) au dispus trimiterea în judecată a lui Aurel Pană, pentru săvârşirea infracţiunilor luare de mită şi trafic de influenţă, şi a lui Mugur George Voinea, director la SC Evalserv Standard SRL, cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de influenţă şi complicitate la luare de mită.