ARHIVA B365

Membru al trupei rock Hara, agresat şi reţinut abuziv de jandarmi

Potrivit lui Flavius Buzilă, duminică, în jurul orei 22.30, în timp ce se întorcea acasă de la un concert, Valentin Muşat „a fost bruscat şi reţinut de către jandarmi în zona Piaţa Romană – unde nu se întâmpla nimic”.

Valentin Muşat a fost dus la secţia de Poliţie Ghencea, „anchetat, jignit şi agresat fără motiv până la 5.30 dimineaţa”, mai spune Flavius Buzilă în comunicatul remis MEDIAFAX.

El precizează că explicaţiile lui Valentin Muşat „au fost în zadar”, chitaristului trupei Hara aplicându-i-se şi „o amendă de 200 de lei pentru tulburarea gravă a ordinii publice”. „Colegul nostru nu a participat la protest, nu a avut o atitudine agresivă faţă de jandarmi, nu a avut nicio legătură cu incidentele”, mai spune Flavius Buzilă.

Liderul trupei Hara a declarat, pentru MEDIAFAX, că Valentin Muşat este încă în stare de şoc. ” Nu a fost vorba de o agresiune foarte dură, dar este foarte şocat. Abia se adună. Este primul incident de genul acesta care i se întâmplă. Nu l-a crezut nimeni că el chiar în zona Piaţa Română locuieşte şi nici că nu a fost implicat în proteste. L-au urcat imediat în dubă” , a mai spus Flavius Buzilă. El a precizat că, alături de Valentin Muşat, au mai fost ridicate în acelaşi timp alte persoane. „Erau vreo 30 de persoane. Iniţial, i-au dus la secţia de poliţie de la 1 Mai, dar pentru că acolo era plin, i-au dus la secţia de Poliţie Ghencea”, a explicat Flavius Buzilă.

El a precizat că Valentin Muşat nu a semnat procesul verbal prin care i s-a aplicat amenda de 200 de lei pentru tulburarea gravă a ordinii publice.

Protestele au fost declanşate în ţară, săptămâna trecută, după demisia lui Raed Arafat, în semn de susţinere a fondatorului SMURD. Tot în acest scop a început şi primul protest din Bucureşti, de vineri. Oamenii au plecat atunci în marş la Cotroceni unde au scandat, în principal, lozinci antiprezidenţiale.

Sâmbătă şi duminică protestele din Capitală au avut loc la Universitate, fiind marcate de scene de violenţă. Sâmbătă, manifestanţii au ocupat bulevardul, ceea ce a determinat intervenţia în forţă a jandarmilor, culminând cu evacuarea pieţei, la miezul nopţii. Duminică, violenţele au fost şi mai intense, în principal între Universitate şi Piaţa Unirii, unde manifestanţii au aruncat cu pietre, petarde şi alte obiecte contondente spre jandarmi, au dat foc mai multor bunuri de pe domeniul public şi au spart geamurile unor magazine. Jandarmii au intervenit cu gaze lacrimogene, cu bastoane şi tunuri cu apă.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button