BREAKING | Meta colaps online: Facebook, Instagram, Messenger și Thread au picat. Utilizatorii au fost dați afară din rețele | UPDATE

05 mart. 2024
2758 Afișari
BREAKING | Meta colaps online: Facebook, Instagram, Messenger și Thread au picat. Utilizatorii au fost dați afară din rețele | UPDATE
Mega Meta necaz pe internet: Facebook, Instagram și Thread au picat | Sursă foto: Unspalsh

UPDATE: ORA 19:00 După mai mult de o oră, Facebook a început să își revină, în primele minute ușor sincopat. Messenger și Instagram funcționează la ora 19:05.

Știrea inițială

Marile rețele sociale ale Meta, Facebook, Facebook Messenger și Instagram, au picat, și nici pe Threads situația nu e bună  Potrivit datelor înregistrate de Down Detector, rețelele sociale au căzut la puțin după ora 17:00

Facebook picat
Facebook-picat | Sursă foto: Captură – Downdetector.com
Instagram picat
Instagram picat | Sursă foto: Captură – Downdetector.com
Facebook-Messenger picat
Facebook-Messenger picat | Sursă foto: Captură- downdetector.com

În România, utilizatorii de Facebook au început să sesizeze problemele în jurul orei 17:15, când primeau mesaje de relogare, apoi se trezeau în imposibilitatea de a se loga. O colegă a strigat: «Am o problemă cu Facebook-ul, cred că mi-a fost spart contul». Când încerca să intre pe rețeaua de socializare pe era conectată, Facebook îi dădea mesajul că e deconectată; când voia să intre ăn conte, apărea la nesfârșit mesajul «parolă incorectă»

Apoi, toată lumea a început să verifice propriile conturi. Peste tot, la fel. Concluzia: Facebook a picat. Un utilizator ne Facebook povestește:

Primul meu gând a fost că mi-a fost spart contul. Pur și simplu, nu mă puteam loga, îmi spunea nonstop că „parola e incorectă”, deși parola era chiar corectă.

Unii utilizatori au primit mesajul cu „mentenanța”:

Facebook-ul este oprit pentru lucrări de întreținere necesare în acest moment, dar ar trebui să vă puteți reconecta în câteva minute.

Minutele au trecut cu zecile și reconectarea tot nu s-a putut face.

Harta problemelor raportate de utilizatorii Facebook din România

Harta probleme Facebook România
Harta problemelor Facebook, raportate din România | Sursa: Down Detector

Iar probleme sunt de la București până hăt, în Bangladesh:

Facebook tocmai m-a deconectat de la telefon, de la PC, în timp ce lucram. Am încercat să mă conectez din nou, dar nu mi-a permis.

Down Detector a înregistrat, în câteva zeci de minute, până la ora 17:27,  nu mai puțin de 359.270 de raportări în ceea ce privește probleme pentru platforma Facebook.

Facebook a picat
Captură foto Down detector, ora 17:53

Pentru Instagram, la 17:29 au fost înregistrate 56.485 de raportări privind problemele rețelei.

Reacția Meta după ce au picat Facebook, Instagram și Messenger

Meta confirmă că produsele sale cele mai importante se confruntă cu perturbări majore în lumea întreagă:

Suntem conștienți de o problemă care afectează Login-ul Facebook. Echipele noastre de ingineri caută în mod activ să rezolve problema cât mai repede posibil.

Facebook, Instagram și Messenger au picat. Câteva probleme și la YouTube

Și  YouTube, platforma de video broadcasting a gigantului Google, a înregistrat ceva probleme – e drept, incomparabil mai mici și aparent rezolvate rapid – în același interval de timp.

Down Detector a primit pentru YouTube, la ora 17:31, aproape 3.000 de raportări privind probleme ale site-ului.

 

YouTube Picat | Sursă foto: Captură - downdetector.com
YouTube Picat
Cookies