Mega Mallul de la Naţional Arena va avea parcare cu 10 etaje VEZI CUM VA ARĂTA

de:
19 nov. 2011
3 Afișari
Mega Mallul de la Naţional Arena va avea parcare cu 10 etaje VEZI CUM VA ARĂTA

Certificatul de urbanism a fost eliberat de Primăria Sectorului 2 pentru contrucţia unui centru comercial de trei etaje, alături de o parcare imensă dispusă pe 10 etaje, cu un total de circa 1.000 de locuri. Mega Mall urmează să fie construit pe o suprafaţă de 5,6 hectare de teren în strada Pierre de Coubertin nr. 3 – 5, pe locul fostei societăţi Electroaparataj.

Potrivit documentaţiilor de urbanism, noul spaţiu comercial va avea două subsoluri din care primul este destinat parcărilor subterane, scărilor rulante, adăpost pentru protecţia civilă şi spaţii tehnice, iar cel de-al doilea pentru spaţii comerciale, alimentaţie publică, recreare şi holuri de circulaţie.

La parterul clădirii şi la etajele 1 şi 2 vor fi amenajate spaţii comerciale şi de alimentaţie publică, recreere şi holuri de circulaţie, iar etajul 2 va avea în plus faţă de celelalte nivele spaţii de entertainment şi cinematografe. Etajul 3 va avea preponderent accese pentru personal şi eventual vizitatori, holuri de circulaţie, birouri administrative, spaţii tehnice şi de aprovizionare, urmând ca terasa clădirii să fie amenajată ca parcare destinată cumpărătorilor, insule de vegetaţie sezonieră, circulaţii şi în funcţie de necesităţi zone tehnice.

Noul centru comercial va fi placat cu panouri termoizolante şi finisaje din plăci casetate din aluminiu, piatră naturală şi panouri din lemn  în sistem ventilat, precum şi pânze întinse pe structuri metalice creând aspectul de suprafeţe riglate, informează administraţia locală.

Accesul vizitatorilor  se va face prin două intrări, respectiv una din Şoseaua Pantelimon, iar cealaltă dinspre Strada Pierre de Coubertin, nu departe de intersecţia cu Strada Vatra Luminoasă, iar autovehiculele vor intra în parcările subterane tot din cele două artere de circulaţie.

Parcarea centrului comecial va avea regimul de înălţime de 3 subsoluri, parter şi 6 etaje şi o capacitate de circa 1.000 de autovehicule, accesul urmând să se facă prin Strada Pierre de Coubertin.

Grupul austriac Real 4 You, care deţine de mai mulţi ani platforma Electroaparataj, a realizat până în prezent doar lucrări de demolare şi planificare, fiind în căutarea viitorilor chiriaşi, scrie zf.ro. La începutul anului 2008, compania anunţase că vrea să dezvolte un proiect comercial care necesită investiţii în valoare totală de 400 de milioane de euro, după ce a achiziţioant terenul de la compania Broadhurst pentru suma de 60 de milioane de euro. Construcţia trebuia să înceapă în 2009 şi să se finalizeze în 2014, dar a fost amânată din cauza crizei. Acum, retailerii încep să deschidă noi magazine, aşa încât proiectul a revenit în actualitate.

Mega Mall ar urma să fie deschis în 2014.

Cookies