ȘTIRI

MEDUZA. GOOGLE sărbătorește MEDUZA de ZIUA PĂMÂNTULUI 2014, cu un GOOGLE DOODLE

MEDUZA. ZIUA PAMANTULUI 2014. Meduzele sunt unele dintre cele mai delicate fiinte acvatice marine, ele nu au oase, cartilagii sau cochilii, sunt pur si simplu o masa gelatinoasa vie cu un continut de 95% apa, care de cele mai multe ori uluieste prin simplul fapt ca taiesc, unde mai pui ca ele inoata si vaneaza, ba chiar pot provoca fatalitati in randul oamenilor. Aceste fiinte uimitoare sunt dorite de multi acvaristi insa ele sunt sensibile si sunt recomandate doar celor experimentati in domeniul acvaristicii marine, conform acvariidevis.ro.

MEDUZA. ZIUA PAMANTULUI 2014. Meduzele isi omoara prada, sau se apara folosintdu-se de nematociste, celule veninoase, aceste celule urzica prada, paralizand-o si apoi meduzele o aduc spre orificiul bucal cu ajutorul tentaculelor. Multi oameni sunt anual urzicati de catre meduze din cauza faptului ca nu este intotdeauna simplu sa le vezi in timp ce inoti, multe fiind aproape transparente.

MEDUZA. ZIUA PAMANTULUI 2014. Intretinerea unei meduze in acvariu nu este simpla, ele au nevoi speciale. In natura, ele se bazeaza in principal pe curenti pentru a se deplasa, pentru a ajunge la hrana si pentru a inlatura produsele metabolice, iar in acvariu, este nevoie de un anumit curent si de un filtru suficient de puternic pentru a asigura o apa curata dar care sa nu aspire meduza si se recomanda acvariile cilindrice sau sferice deoarece in cazul celor rectangulare, meduzele pot ramane blocate in colturi.

MEDUZA. ZIUA PAMANTULUI 2014. Ciclul de viata al meduzelor este destul de complex, ele reproducandu-se atat sexuat cat si asexuat. Viata unei meduze incepe atunci cand masculul elibereaza sperma, care ajunge in cavitatea bucala a femelei si fertilizeaza ovulele (reproducere sexuata), acestea sunt apoi eliberate in masa apei si se vor depune pe substrat unde vor devein polipi. Polipii se divid dand nastere unor noi indivizi (reproducere asexuata) iar acestia vor elibera in apa mici meduze tinere. Majoritatea speciilor de meduze pot trai intre trei si sase luni insa in aceasta perioada se pot reproduce cu mult succes.

MEDUZA este celebrată de ZIUA PAMANTULUI 2014 de GOOGLE cu un google doodle special


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button