FIT CITY

MedLife a deschis Centrul de Chirurgie Oncoplastică

Centrul de Chirurgie Oncoplastică MedLife dispune de aparatură de ultimă generație, include o sală de operație dotată cu echipamente performante, serviciu de gardă pe zona de ATI, servicii de urgență, unitate de transfuzii și rezerve moderne pentru spitalizare.

La Centrul de Chirurgie Oncoplastică MedLife se pot efectua intervenții chirurgicale precum: reconstrucția mamară în același timp cu mastectomia, mastectomii simple sau modificate, intervenții pentru reconstrucția sânilor după mastectomie, dar şi screening ecografic, excizii sectoriale simple, ghidate ecografic sau cu reper metalic, puncție biopsie mamară, biopsia ganglionului santinelă.

Centrul de Chirurgie Oncoplastică MedLife se adresează tuturor femeilor, dar mai ales celor care se regăsesc în una din categoriile cu risc: au avut în familie cazuri de cancer mamar, au avut primul copil după vârsta de 30 de ani, au avut cancer mamar.

„Suntem bucuroși că avem ocazia să oferim femeilor din România o alternativă serioasă pentru diagnosticul și tratamentul cancerului mamar. Avantajul major pe care îl punem la dispoziție acestora este posibilitatea de a efectua operația de reconstrucție mamară în același timp cu mastectomia, restabilind pe loc integritatea anatomică a zonei afectate. În acest fel, nu numai că ajutăm pacienta să evite perioada de traumă psihică prin care trece după mutilarea post mastectomie, dar o și readucem în activitatea cotidiană mult mai rapid, externarea fiind realizată în 24 de ore”, a declarat Radu Ionescu, medic primar chirurgie plastică şi coordonatorul Centrului de Chirurgie Oncoplastică MedLife.

În 2012, 6000 de românce au fost diagnosticate cu cancer de sân, potrivit măsurătorilor Institutului Național de Statistică, și peste 90% dintre paciente au fost diagnosticate într-o fază avansată a bolii, ceea ce scade dramatic șansele de supraviețuire ale acestora.

Rata de supraviețuire în situația descoperirii cancerului de sân în stadii incipiente este de 96-98%.


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button