SMART CITY

Meditaţiile pentru Bac şi facultate, LEGALIZATE într-un centru privat din București

Proiectul a început acum un an şi jumătate, iar primii aproximativ 30 de copii meditaţi au dat Bac-ul în vara aceasta şi 98% au promovat, a explicat pentru adevarul.ro Ritu Cazacu, Project Manager al Centrului de pregătire pentru Bac.

„Cu resurse limitate, am încercat să schimbăm ceva. Meditaţiile şi pregătirea nu sunt acelaşi lucru. Daca 85% din copii fac meditaţii, de ce 50% pică Bacul? Poate că ceva nu merge. Ne-am gandit să adunăm un grup de oameni care gândesc la fel, iar vocea lor să fie auzită”, susţine Cazacu.

„CPB oferă o abordare individuală a elevului, folosind metode educaţionale adaptate fiecărui copil în funcţie de nivelul său de pregătire. Pregătim elevi pentru toate materiile care se dau la Bac în grupe de câte trei-patru copii, în 36 de şedinţe, adică o şedinţă pentru fiecare materie pe săptămână. Desigur, dacă nivelul de pregătire este slab, se pot face şi mai multe meditaţii. Iar o şedinţă costă 50 de lei”, a explicat managerul.

Managerul a mai precizat că cei care predau sunt profesori de la licee de elită din Capitală, precum Liceul German „Goethe” sau Liceul Teoretic „C. A. Rosetti”, dar şi de la Universităţile Politehnică şi Academia de Stduii Economice din Bucureşti, pentru cei care vor să intre la facultate.

Majoritatea elevilor care fac pregătire la acest centru au ales matematica, engleza, romana şi biologia.

De asemenea, părinţii pot să opteze şi pentru meditaţii de pregatire pentru Evaluarea Naţională, pentru admiterea la facultăţile de Medicina şi de Drept, precum şi ore de consiliere în carieră.


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button