ARHIVA B365

Medicul şef şi asistenta şefă de la ATI – Spitalul de Arşi, audiaţi la Poliţia Capitalei

Medicul şef al Secţiei de Anestezie Terapie Intensivă (ATI) a Spitalului de Arşi, Adrian Stănculea, a ajuns vineri dimineaţă la Poliţia Capitalei pentru a fi audiat în cele două anchete privind activitatea unităţii medicale. Şi asistenta şefă a Secţiei de Anestezie Terapie Intensivă a spitalului a ajuns la audieri vineri dimineaţă.

Procurorul general Augustin Lazăr a declarat joi că „este un dosar în curs la Parchetul Tribunalului București’. ”Depinde de procurorul care gestionează dosarul, el va decide cine și cum, de ce fel de probe are nevoie”, a spus, la sediul CSM, procurorul general.

Poliţiştii de la Serviciul Omoruri ridică documente de la Spitalul de Arşi din Capitală

Și Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu și efectuează o anchetă cu privire la situația de la Spitalul de Arși din București, unde o pacientă ar fi decedat din cauza unei transfuzii greșite, iar un bolnav a fost fotografiat având o rană invadată de viermi.

„Sesizarea din oficiu și ancheta vizează posibila încălcare a art. 22 și art. 34 din Constituția României privind dreptul la viață și la integritate fizică și psihică și dreptul la ocrotirea sănătății”, preciza Avocatul Poporului.

O femeie a murit la Spitalul de Arși din București, după ce grupa de sânge i-a fost determinată incorect și i-a fost administrată altă grupă decât cea pe care o avea. Incidentul a fost în data de 13 iunie și a fost raportat în 27 iunie.

Un al doilea caz se referă la un bărbat internat în secția ATI a Spitalului de Arși, care a fost fotografiat având o rană invadată de viermi.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button