ȘTIRI

Medicul oamenilor străzii din București: cine este persoana care-i ajută

Abia a ieşit de pe băncile şcolii şi crede cu tărie că bunătatea, dăruirea şi dragostea de oameni pot face minuni, scrie romaniatv.net.

Doctorul Bogdan Bordeianu vine în ajutorul oamenilor străzii. Îi caută prin cotloanele Capitalei, îi ascultă şi le oferă medicamente. El crede că aceşti oameni merită o nouă şansă. Consideră că majoritatea au fost victime ale sistemului, ale înşelătoriei, ale alcoolismului sau abandonului.

Totul a început în urmă cu trei ani, atunci când s-a alăturat echipei Samusocial din România. I s-a spus de la început că nu este o muncă uşoară, însă asta nu l-a speriat. Indiferent că afară sunt 40 de grade sau minus 25, medicul pleacă să caute oameni bolnavi fără locuinţă. Ştie că aceşti oameni nu au nicio şansă, iar din cauza bolii şi a birocraţiei nu pot merge mai departe. Niciodată nu merge cu mâna goală.

Pe lângă trusa cu medicamente, doctorul ia cu el şi haine curate de la asociaţie, alimente şi apă.

Îi găseşte prin parcuri, pe sub poduri, case dezafectate sau improvizate, pieţe şi scări de bloc. Acolo urmează cunoștința directă cu fauna străzilor și a canalelor: câinii vagabonzi, pisicile maidaneze, șobolanii deja obișnuiți cu prezența umană. Mizeria este la tot pasul, iar boala este permanentă în trupul acelor oameni.

Merge pe teren, face gărzi în Spitalul Sfântul Stelian şi Spitalul Judeţean Giurgiu, însă cu toate astea venitul lui este mic. S-a gândit la un moment dat să plece din ţară, dar a preferat să rămână lângă familie şi prieteni.

La nivel de Bucureşti sunt peste 6.000 de oameni ai străzilor, dintre care aproximativ 800 – 1.300 sunt copii şi bebeluşi.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button