Medicul Mihai Craiu închide platforma „Spitalul Virtual pentru Copii” după patru ani de activitate. De ce a luat această decizie

03 dec. 2021
3803 Afișari
Medicul Mihai Craiu închide platforma „Spitalul Virtual pentru Copii” după patru ani de activitate. De ce a luat această decizie
Medicul Mihai Craiu închide platforma „Spitalul Virtual pentru Copii” după patru ani de activitate. De ce a luat această decizie. Sursa foto: Playtech

Medicul Mihai Craiu, cunoscut atât pentru cariera sa în pediatrie, cât și pentru activitatea sa din mediul online, unde a înființat platforma „Spitalul Virtual pentru Copii”, a anunțat că va închide acest portal, declarându-se dezamăgit de răspunsul venit de la mai multe persoane în mediul online.

Spitalul Virtual pentru Copii”, platforma medicului Mihai Craiu, este închisă după mai bine de patru ani de activitate în mediul online. Pe această platformă, numită metaforic „spital”, nu se făceau consultații sau telemedicină, însă aici se împărtășeau informații utile ce aveau ca scop îmbogățirea nivelului de cunoștințe al părinților.

„Spitalul Virtual pentru Copii” se închide. Ce a declarat Mihai Craiu

Anunțul a fost făcut vineri pe pagina de Facebook a platformei de medicul Mihai Craiu, dezamăgit de numărul de comentarii lăsate de unele persoane, comentarii jignitoare, care incită la ură și violență. Acesta a precizat că „explicațiile nesolicitate”, pe care le oferea această pagină, „nu aduc nici un fel de beneficii în România

În postare acesta a precizat că, deși unele persoane au beneficiat de aceste informații oferite voluntar – în unele cazuri copiii acestora trăiesc datorită „Spitalului Virtual pentru Copii”, există de asemenea și un număr ridicat de persoane în mediul online care sunt deranjate de informațiile oferite pe SVC.

Astfel, Mihai Craiu a mai spus că a înțeles în cele din urmă că este „inutilă” construirea unei astfel de comunități în lumea Social Media, din cauza urii și frustrării unor internauți.

„Am altele mai bune de făcut, la spitalul real… Cu pacienții internați, cu studenții, cu rezidenții.
Cam asta a fost.”, a scris medicul Mihai Craiu în încheierea postării.

„Spitalul Virtual pentru Copii” a strâns sute de mii de urmăritori și a fost premiat la nivel mondial

Proiectul educațional „Spitalul Virtual pentru Copii”, s-a bucurat de-a lungul activității sale de patru ani de aprecierea multor părinți, dovadă fiind numărul mare de like-uri și urmăritori – peste 220.000, dar și premiile internaționale pe care le-a primit pentru caracterul informativ și activitatea din mediul online.

Fondatorul acestei platforme, doctorul Mihai Craiu, specializat în boli respiratorii în rândul copiilor, este președintele secției de Pneumologie Pediatrică din cadrul Societății Române de Pneumologie și membru al Senatului Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București.

Cookies