Medicul din București acuzat că lăsa să moară bebeluși născuți prematur s-a întors azi la spital, la Maternitatea Polizu

10 oct. 2022
498 Afișari
Medicul din București acuzat că lăsa să moară bebeluși născuți prematur s-a întors azi la spital, la Maternitatea Polizu
Medicul din București acuzat că lăsa să moară bebeluși născuți prematur s-a întors azi la spital, la Maternitatea Polizu | Sursa foto: screenshot A3

Medicul Florian Robe, acuzat că a lăsat să moară un bebeluș născut prematur, s-a întors azi la Polizu, spitalul unde lucrează. Nu se va ocupa de nașteri în perioada în care cazul său va fi investigat, ci “doar” va asista și va face recomandări. Dar se va duce la serviciu ca de obicei.

Medicul de la Polizu acuzat că lăsa bebeluși să moară se întoarce la serviciu

Între timp, la Maternitatea Polizu au început, după cum anunța zilele trecute, Institutul Naţional pentru Sănătatea Mamei şi Copilului „mai multe controale ale instituţiilor statului” cu privire la activitatea medicului Florian Robe.

Medicul este acuzat că a lăsat să moară mai mulți copii născuţi prematur să moară; e acuzat de tentativă la omor calificat prin cruzimi şi că a fost audiat vineri la Parchetul Tribunalului Bucureşti.

Medicul ar fi refuzat să îngrijească un copil născut prematur, pe care l-a declarat mort,  deși celelalte cadre medicale i-au spus că trăiește.

„Filmul ororilor”

Avocatul Adrian Cuculis declara, la izbucnirea scandalului, că acuzaţiile la adresa medicului au fost foprmulate  în baza unor imagini care arătau cum un copil aruncat la gunoi, într-o pungă legată, a reuşit să scape:

Cele explicate mai sus şi care sunt extrem de precise , au fost şi filmate şi pe baza filmărilor s -a refăcut filmul ororilor. De asemenea, toate actele întocmite pentru «mortul viu», adică copilul care a scăpat cumva dintr-o pungă legată la gură ca să se asfixieze şi să moară, au fost făcute în fals. Este începutul poveştii şi probabil că vor ieşi la iveală şi alţi părinţi care nu ştiu ce s-a întâmplat cu copiii lor

Ministrul Sănătăţii Alexandru Rafila a declarat, la rândul său, că fac verificări reprezentanţii Inspecţiei Sanitare, MS şi Direcţie de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti:

Inspecţia Sanitară este acolo, atât colegi de la Ministerul Sănătăţii cât şi de la Direcţia de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti. Am verificat, nu este un caz nou, este un caz de acum trei ani, din anul 2019. Este o anchetă penală în curs. Nu putem să intervenim în niciun fel în cadrul acestei anchete. E o situaţie de acum trei ani. Rămâne să fie clarificată. Înţeleg că era un copil prematur. Nu ştiu dacă era sau nu era viabil. Lucrul acesta îl va stabili ancheta care se află în derulare.

Alte posibile cazuri grave în care ar fi implicat medicul de la Polizu

Între timp, apar noi posibile alte cazuri. O femeie povesteşte că, în urmă cu 11 ani, acest medic i-ar fi cusut uterul de abdomen. Pacienta s-a confruntat timp de cinci ani cu dureri cumplite, până când a descoperit ce problemă avea și a fost supusă unei alte intervenţii chirugicale.

O altă mamă care a născut  în anul 2018 a povestit că la naştere medicul Florian Robe i-a scăpat în cap fetiţa. Din fericire, bebelușul nu a căzut direct pe podea.

Îți recomandăm să citești și:

Cookies