FIT CITY

Medicul de la Maternitatea Bucur, acuzat de luare de mită, cercetat în libertate

Tribunalul Bucureşti a respins, ieri, propunerea procurorilor de arestare preventivă a acestuia pentru 29 de zile şi, în plus, magistraţii au decis să nu dicteze nicio măsură restrtictivă împotriva medicului.

În prag de pensionare, medicul Mircea Conea şi-a distrus reputaţia. El a fost acuzat de o pacientă şi de soţul acesteia că a cerut 700 de lei pentru o naştere prin cezariană.

Procurorii spun că ginecologul i-a transmis viitorului tătic că suma de 300 de lei, oferită iniţial, este prea mică pentru efectuarea unei intervenţii chirurgicale. „O astfel de operaţie merită 700-800 de lei, iar pentru medicul anestezist trebuie suma de 200-300 de lei”, a explicat Conea cum stau lucrurile la maternitate, potrivit evz.ro.

Cu puţin timp înainte de începerea operaţiei de cezariană, medicul a fost prins în flagrant atunci când a primit 700 de lei, marcaţi cu „mită”. În faţa procurorilor, Conea a recunoscut că a cerut banii.

În urmă cu doi ani, Maternitatea Bucur din Capitală a mai fost subiectul unui scandal. Atunci o asistentă a fost acuzată de neglijenţă în serviciu, în urma căreia un bebeluş a suferit arsuri grave de la un incubator defect. 


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button