Medicul Armatei, Iancu Mocanu, reţinut pentru că a luat mită 2.000 euro ca să opereze un pacient

de:
24 sept. 2013
0 Afișari
Medicul Armatei, Iancu Mocanu, reţinut pentru că a luat mită 2.000 euro ca să opereze un pacient

Din ordonanța de punere în mișcare a acțiunii penale rezultată următoarea stare de fapt:

La data de 5 iulie 2013, în calitate de medic militar, având gradul militar de colonel și funcția de șef al Secției Chirurgie Cardiovasculară II la Centrul Clinic de Urgență de Boli Cardiovasculare al Armatei „Vasile Cândea”, inculpatul Mocanu Iancu a pretins unui denunțător suma de 2.000 euro, pentru a îndeplini un act referitor la îndatoririle sale de serviciu, respectiv internarea și investigarea medicală în scopul efectuării intervenției chirurgicale asupra unui pacient (aflat în relație de afinitate cu denunțătorul) diagnosticat cu o gravă afecțiune cardiacă, la unitatea spitalicească menționată.

La data de 23 septembrie 2013, inculpatul Mocanu Iancu a primit suma de 2.000 de euro, împrejurare în care procurorii au procedat la constatarea infracțiunii flagrante, informează Direcţia Naţională Anticorupţie.

Inculpatului Mocanu Iancu i s-au adus la cunoștință acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 6 alin. 3 din Codul procedură penală, iar, la data de 24 septembrie 2013, s-a dispus reținerea acestuia pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat la Tribunalul Militar Teritorial București cu propunerea de arestare preventivă pentru 29 de zile.

Cookies