ȘTIRI

Medicover preia afacerea medicală a familiei fostului primar Sorin Oprescu

Centrul Medical Academica Pitar Moș este una dintre cele trei afaceri din servicii medicale private ale familiei fostului primar al Capitalei Sorin Oprescu, alături de Centrul Medical Academica din zona Charles de Gaulle – preluat acum tot de Medicover – și de spitalul privat Metropolitan Hospital, tot din Capitală.

Medicable Life Hospital, firma prin care este operat spitalul Metropolitan Hospital, a intrat însă în faliment la finele anului trecut, după ce în urmă doar cu 5 luni, cum a anunțat atunci Profit.ro, și-a cerut insolvența. Cererea de insolvență a fost depusă după doar 3 ani de funcționare, interval în care a avut însă pierderi în continuă creștere și a atins datorii de 28 milioane lei.

Tranzacția prin care Medicover preia Centrul Medical Academica din zona Pitar Moș urmează să fie perfectată în perioada următoare.

Fostul primarul general al Capitalei Sorin Oprescu a ajuns în septembrie 2015 în spatele gratiilor, sub acuzații de luare de mită, după ce în mașina sa au fost descoperiți bani care fuseseră înseriați de anchetatori. Ulterior, el a fost plasat în arest la domicliu.

Firma care operează Centrul Medical Academica din centrul Capitalei a avut în 2016, cu peste 30 de angajați, afaceri de 9,8 milioane lei și un profit net de circa 374.000 lei.

Grupul Medicover este unul dintre cei mai mari furnizori de servicii medicale private din Europa Centrală și de Est și asigură servicii medicale integrate pacienților din 14 țări europene: România, Polonia, Suedia, Turcia, Ungaria, Germania, Marea Britanie, Ucraina, Belarus, Bulgaria, Serbia, Georgia, Republica Moldova, Rusia. Ȋn România, Medicover este prezent de 21 ani pe piața serviciilor medicale private și dispune de o rețea de 25 clinici proprii în București și în țară (Timișoara, Cluj-Napoca, Constanța, Iași, Ploiești, Brașov, Galați, Pitești, Năvodari, Eforie Nord) și un spital generalist – Spitalul Medicover din Capitală.

Sursa: profit.ro


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button