Medicii unui spital din Capitală, acuzați de malpraxis, după moartea unui bebeluș

de:
31 mart. 2013
3 Afișari
Medicii unui spital din Capitală, acuzați de malpraxis, după moartea unui bebeluș

Un copil de un an şi patru luni a murit în spital dupa ce a fost văzut de cinci medici. Părinţii spun că totul a început în urmă cu trei săptămâni, când pe picioruşele copilului au apărut câteva pete roşii. Aceştia au crezut că este vorba despre o alergie şi au mers cu micuţul la un spital din Târgovişte. Acolo, a fost văzut de trei medici, care, neştiind ce să-i facă, l-au trimis la Bucureşti, informează România TV.

„I-au bagat două perfuzii, iar a doua zi s-a trezit cu picioarele şi cu mânuţele umflate. De acolo l-a trimis la pediatrie acolo au făcut perfuzii şi aminoven nu au ştiut nici acolo şi ne-au trimis la Bucureşti”, a povestit mama copilului.

Copilul a fost transferat la Spitalul Marie Curie (n.r – fost Budimex) din Capitală. Aici l-au văzut alţi doi medici care i-au dat un diagnostic pe care seara l-au schimbat, anunţându-i într-un final pe părinţi că bebeluşul este grav bolnav: „Prima dată au zis că este carenţă de proteine, vitamine şi toate cele, ca aseară să-mi spună că, de fapt, este o viroză pulmonară luată din spital şi e foarte grav”, au mai spus părinții.

Medicii de la Spitalul Marie Curie nu au vrut să facă momentan declaraţii, până nu se va finaliza necropsia, pentru a vedea care au fost cauzele exacte ale morţii. Părinţii îi acuză pe medici de malpraxis şi au făcut deja o plângere pe numele acestora.

Cookies