FIT CITY

Sute de medici şi asistente protestează în faţa Guvernului

UPDATE:  Sute de cadre medicale din Bucuresti si din tara au venit sa protesteze in piata Victoriei si spun ca banii pe care ii vor primi in plus de la 1 octombrie nu sunt suficienti pentru un trai decent. Protestul a inceput la ora 9 si pana la aceasta ora au venit sute de medici  pentru a-si striga nemultumirile. 

Medicii vor măriri de două sau chiar trei ori față de salariul actual. Astfel, ei spun că nu vor mai fi nevoiți să ia șpagă sau să fie întreținuți de familie. De asemenea, cadrele medicale cer și condiții mai bune în spitale și policlinici. O altă cerință pentru care medicii au ieșit în stradă este scurtarea programului de lucru, informează realitatea.net.

În urmă cu câteva săptămâni, medicii au anunțat că urmează ca, la data de 1 septembrie, să iasă în stradă pentru a cere salarii „decente”, luând în calcul și demisia în bloc.

Recent, Alianța Medicilor a publicat, pe Facebook, un mesaj prin care le explică oamenilor că întreaga clasă politică este responsabilă pentru actuala situaţie dezastruoasă din sănătate şi că medicii nu vor şpagă, ci salarii decente.

„Ajutați-ne să spunem românilor:

– Nu dorim spaga si nici legalizarea ei;
– Dorim modernizarea sistemului medical;
– Dorim salarii dupa responsabilitate;
– Dorim sa putem oferi un act medical de calitate pacientilor nostri;
– Dorim o administrare eficienta a fondurilor din sanatate;
– Dorim eliminarea risipei din sistemul medical”, se arată in apel.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button