ȘTIRI

Medicii falşi care racolau bolnavi în Gara de Nord, prinşi de poliţişti. VIDEO

În perioada iunie-august a.c., la nivelul Secţiei 17 Poliţie au fost înregistrate mai multe sesizări prin care se reclama faptul că persoane necunoscute se prezintă drept medici şi racolează în zona Gării de Nord persoane din provincie care urmează să fie expertizate în cadrul Institutului Naţional de Expertiză Medicală şi Recuperare a Capacităţii de Muncă, sub pretextul că, în schimbul unei sume de bani, le poate facilita obţinerea deciziei de pensionare, informează Poliţia Capitalei.
Unul dintre cei doi suspecţi, în timp ce se afla în zona Gării de Nord, în urma unei discuţii pe care a avut-o cu un bărbat de aproximativ 50 de ani, s-a urcat împreună cu acesta într-un autobuz R.A.T.B. cu care a călătorit până la staţia ,,Spitalul Universitar”. În parcul din faţa spitalului, individul s-a prezentat ca fiind medic şi i-a solicitat victimei suma de 100 de lei, sumă pe care a primit-o pentru a interveni în obţinerea deciziei de pensionare.
După puţin timp în acelaşi loc a apărut şi cel de al doilea bărbat, care, la rândul său, era însoţit de un alt cetăţean cu bagaje.

În urma efectuării percheziţiilor corporale, asupra unuia dintre bărbaţi a fost găsită suma de 100 de lei ce îi fusese dată de către victimă, cu scopul de a-i facilita întocmirea actelor privind decizia de pensionare.
Din cercetările efectuate, s-a stabilit faptul că cei doi sunt suspecţi de comiterea a şase fapte de acest gen, înregistrate în perioada iunie-august 2012.
Cercetările sunt continuate de poliţiştii Secţiei 17, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de înşelăciune, cu cei doi bărbaţi în stare de reţinere.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button