FIT CITY

Medicii de familie din Ilfov primesc combinezoane, dezinfectanți și viziere

Mașinile cu echipamente de protecție vor pleca mâine, la ora 12.00 de la sediul Consiliului Județean și vor opri la fiecare din cele 152 de cabinete ale medicilor de familie din Ilfov. Momentul va fi transmis live, pe Facebook.

Acțiunea vine în contextul în care președintele Consiliului Județean Ilfov susține eforturile medicilor – aflați în linia întâi în lupta cu pandemia – și pe fondul lipsei de materiale sanitare semnale de medicii de familie din Ilfov. Într-o scrisoare trimisă lui Marian Petrache, aceștia au arătat că ” medici de familie au o cazuistică bogată, comparabilă cu cea a camerelor de gardă de la spitale, iar mai ales în contextul actual, primul lucru pe care pacienții trebui să îl facă este să se adreseze nouă, nu să meargă la spitale. Mai mult, cazuistica este în creștere pe fondul repatrierilor. Astfel, echipamentele de protecție pe care noi le aveam achiziționate s-au epuizat rapid, iar în ciuda comezilor repetate pe care le-am făcut la furnizori, rămânem într-o relație deficitară.”

Marian Petrache, președintele CJ Ilfov: „Medicii de familie sunt în prima linie în lupta contra coronavirus. Mă interesează bunăstarea personalului medical. Îndată ce am primit scrisoarea lor, am început să căutăm furnizori pentru kiturile necesare. I-am găsit, acum echipamentele ajung la cei care au nevoie de ele, pentru ca nouă să ne fie bine.”

CJ Ilfov se preocupă de asemenea și de spitalele din subordine – trei spitale cu 1100 de medici, asistente și personal auxiliar. În cea mai recentă ședință de Consiliu Județean au fost deblocați 500.000 de lei, din fondul de rezervă, pentru aparate de ventilație necesare în contextul pandemiei de coronavirus. Spitalul de Ginecologie din Buftea va primi două aparate, iar Spitalul Județean, care are deja 15, va mai primi unul.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button