Medicii care l-au internat miercuri în spital pe Nicușor Constantinescu, urmăriți penal de DNA

de:
09 iun. 2016
1 Afișari
Medicii care l-au internat miercuri în spital pe Nicușor Constantinescu, urmăriți penal de DNA

Procurorii susţin că cei doi medici l-au ajutat pe Constantinescu „să execute măsura arestului preventiv în condiţii mai blânde”, după ce Constantinescu a acuzat probleme medicale în timp ce era la instanţă.

Procurorii DNA – Serviciul Teritorial Constanţa au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi luarea măsurii controlului judiciar, pentru 60 de zile, faţă de şefa Secţiei de cardiologie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, Raluca-Irinel Parepa, şi de față de Marius Ţoringhibel, medic primar la aceeaşi secţie, pentru favorizarea făptuitorului, transmite DNA printr-un comunicat de presă.

Potrivit procurorilor,  medicii au dispus internarea în spital a lui Nicuşor Constantinescu, „astfel încât acesta să execute măsura arestului preventiv în condiţii mai blânde”.

Conform DNA, din ordonanțele de dispunere a controlului judiciar întocmite de procurori a rezultat că există date și probe potrivit cărora :

La data de 08 iunie 2016, inculpații Parepa Raluca-Irinel și Țoringhibel Marius, în calitățile arătate mai sus, au dispus internarea inculpatului Constantinescu Nicușor Daniel (arestat preventiv în dosarul nr.821/36/2015 al Curții de Apel Constanța), la subunitatea medicală unde își desfășoară activitatea, astfel încât acesta să execute măsura arestului preventiv în condiții mai blânde.

Inculpatul Constantinescu Nicușor Daniel a fost internat în unitatea medicală respectivă, deși era obligatorie internarea sa într-una din unitățile medicale ale Administrației Naționale a Penitenciarelor, cu efectul sustragerii acestuia de la executarea, în mod legal, a măsurii arestării preventive dispuse de către instanța competentă, pe durata internării în Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța.

Concret, din probatoriul administrat a reieșit că diagnosticul la internare al inculpatului nu necesita internarea în unitatea medicală mai sus menționată.

 

Cookies