Cârcotaşul Şerban Huidu a fost extubat, dar nu s-a trezit deocamdată din coma indusă

de:
30 dec. 2010
1 afișări
Cârcotaşul Şerban Huidu a fost extubat, dar nu s-a trezit deocamdată din coma indusă

În conferinţa de presă, susţinută joi după-amiază de medicii clinicii universitare de neurochirurgie a Spitalului Universitar din Austria, aceştia au precizat că realizatorul Prima TV urmează să se trezească din coma indusă, în aproximativ 24 de ore.

În urma efectuării tomografiei, medicii austrieci au decis să apeleze şi la un RMN, concluziile investigaţiilor medicale fiind că starea pacientului este stabilă deocamdată.

Cadrele medicale de la Centrul Medical Anichstrasse au precizat că a fost observată o fractură la partea exterioară a capului lui Huidu şi o sângerare rezultată în urma impactului cu copacul, fapt care nu necesită însă deocamdată o intervenţie chirurgicală, susţin medicii. Asta în condiţiile în care presiunea intracraniană a pacientului nu a crescut de când a ajuns în spital.

Șerban Huidu va fi lăsat să se trezească progresiv din faza acută actuală, în cursul zilei de vineri urmând să fie supus unui nou set de analize neurologice. Medicii au precizat că, dacă lucrurile vor continua ca şi până acum, în câteva zile realizatorul emisiunii Cronica Cârcotaşilor va fi transportabil.

Potrivit estimărilor medicilor austrieci, acesta şi-ar putea relua lucrul în câteva săptămâni.

Șerban Huidu s-a izbit puternic de un copac în cursul zilei de miercuri, în timp ce se afla cu familia la schi, pe o pârtie din aproperea staţiunii Innsbruck din Austria. Informaţiile vehiculate până în prezent sunt contradictorii în privinţa cauzelor incidentului, fiind vorba fie de o cădere în afara pârtiei de schi în încercarea acestuia de a evita un grup de copii, fie de un schi înfipt într-un şanţ îngheţat.

Vezi aici motivele care l-ar fi putut băga pe cârcotaş în spital.

Cookies