Medici voluntari din Franţa vor veni în România pentru a ajuta la îngrijirea victimelor din Colectiv

de:
06 nov. 2015
0 Afișari
Medici voluntari din Franţa vor veni în România pentru a ajuta la îngrijirea victimelor din Colectiv

„Acesti medici voluntari isi vor dedica complet timpul lor pacientilor lor romani, astfel incat sa poata insoti un numar cat mai mare de pacienti in tratamentul lor, sa colaboreze cat mai bine cu echipele romane si sa faciliteze legatura cu familiile victimelor internate”, se arata in comunicatul ambasadei, citat de HotNews.ro.

Prima echipa de medici voluntari va sosi la Bucuresti duminica, 8 noiembrie, si luni, 9 noiembrie, si va fi formata din doctorul Marc Guibert, chirurg plastician la Spitalul Saint Louis din Paris, si doctorul Ciprian Isacu, chirurg plastician si sef al sectiei de tratament al arsurilor de la Centrul Spitalicesc Universitar din Bordeaux. Acesti doi medici se numara printre primii care s-au declarat solidari si s-au inscris ca voluntari pentru a lucra cu chirurgii romani.

Totodata, Ambasada Frantei si Societatea franceza de studiere si tratare a arsurilor (SFETB) intentioneaza sa asigure o continuare a acestei colaborare pe termen lung: „Astfel, daca medicii care vor interveni in Romania vor recomanda acest lucru, ar putea fi necesar pentru unii pacienti sa se ia in considerare, in paralel, si asigurarea unor terapii in Franta”, precizeaza ambasada.

Pe termen si mai lung se are in vedere continuarea cooperarii in domeniul tratamentului in domeniul arsurilor grave, iar in acest sens un proiect a fost deja inceput in 2013. Acest proiect vizeaza realizarea de catre autoritatile romane, cu finantare de la Banca Mondiala si din fonduri structurale europene, a cel putin trei centre specializate in tratarea arsurilor grave (Iasi, Timisoara si Targu Mures) si consolidarea dispozitivului din Bucuresti.

Cookies