FIT CITY

Mai mulți medici români se întorc din străinătate să lucreze la Spitalul „Marie Curie” din Capitală

Spitalul „Marie Curie” din Bucureşti a găsit, printre românii din străinătate, tineri care vor să lase salariile de mii de euro pentru a veni să opereze pe cord deschis la Bucureşti, potrivit tvr.ro. Aceștia au la dispoziţie o clinică ultramodernă, un program de pregătire cu specialişti italieni şi promisiunea unor cariere cu salarii decente.

Doctorul Cristian Bulescu, în vârstă de 29 de ani, rezident la Lyon, vrea să vină să opereze copii la spitalul „Marie Curie”. Noua secţie de cardiochirurgie i-ar permite să lucreze ca afară.

Bulescu a fost selectat să participe la programul de specializare pentru operaţii care se face în parteneriat cu medici italieni. El lasă în urmă salariul de 1.250 de euro, la care se adaugă banii pentru gărzi pe care îi primea în Franţa.

Urmează un an de pregătire în sălile de operaţie din Milano.

Sunt şi specialişti cu experienţă din Anglia şi Franţa care vor să lucreze la „Marie Curie”. Ei aşteaptă însă până când echipele vor fi gata.

Medicii italieni estimează că peste 2 ani va fi cel puţin o echipă completă.

Conducerea spitalului Marie Curie estimează că, până la sfârşitul anului, se vor face 20-30 de operaţii în nou centrul de cardiochirurgie, terminat acum doi ani, dar care nu a funcţionat din lipsă de personal.

Departamentul de Cardiochirurgie pediatrică al Spitalului de Copii „Marie Curie” a fost amenajat și dotat în urma unei investiții totale de aproximativ 4.200.000 de euro, din care: aproximativ 1.500.000 euro din donații publice strânse de Asociația „Inima Copiilor”, aproximativ 2.300.000 euro oferiți de Ministerul Sănătății pentru aparatura medicală, restul sumei provenind din alte donaţii și sponsorizări către unitatea sanitară.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button